![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam ,
Pisze upload w Zendzie i mam problem mianowicie wywala mi błąd że podany katalog nie istnieje lub nie jest katalogiem o to kod:
kiedy taką ścieżkę dam w "href" to działa i ścieżka jest OK wiec ... -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie korzystam z ZF, ale wydaje mi się (skoro href działa, a upload nie), że problem leży w tym, że ścieżka:
Cytat /katalog/public/img/awatar jest w linku (href) brana pod uwagę jako rozpoczynająca się od DOCUMENT_ROOT (katalogu dostępnego z poziomu przeglądarki). Podając ją natomiast do uploadu pliku jest traktowana jako ścieżka w strukturze katalogowej (i takiego katalogu zapewne tam nie ma). Musisz dodać np. $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] żeby rozpoczynała się od /home/user.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
problem rozwiązany .
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 15:18 |