![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam następujący problem. Chciałbym ustawić divy i jpgi w nich zawarte tak aby oblewały dokoła treść. Chciałbym stworzyć coś na kształt tabeli w której mogę poustawiać sobie wybrane elementy. Oto kod ktury napisałem i który nie działa tak jak założyłem:
" #TRESC { display: block; height: 100% margin-left: 180px; margin-right: 260px; background-color: white ; padding: 0 0 0 0; display: block; border: 0px solid black; } <div id="TRESC"> <div style=" width: 100%; height: 20px; background: url('gs1.jpg'); border: 0px solid black;"> <div style=" position: relative; float: left; margin-left: 0px; width: 20px; height: 20px; background: url('rgl1.jpg'); border: 0px solid black;"> </div> <div style=" position: relative; float: right; margin-left: 0px; width: 20px; height: 20px; background: url('rgp1.jpg'); border: 0px solid black;"> </div> </div> <div style=" width: 100%; height: 20px; background:; border: 0px solid black;"> <div style=" position: relative; float: left; margin-left: 0px; width: 20px; height: 200px; background: url('bl1.jpg'); border: 0px solid black;"> </div> <div style=" position: absolute; float: left; margin-left: 180px; margin-right: 261px; width: auto; height: 200px; background-color: white ; border: 0px solid black;"> TREŚĆ STRONY b TREŚĆ a STRONY b TREŚĆ a STRONY b TREŚĆ a STRONY b TREŚĆ STRONY a TREŚĆ STRONY b TREŚĆ STRONY a TREŚĆ STRONY b TREŚĆ STRONY a TREŚĆ STRONY </div> <div style=" position: relative; float: right; margin-left: 0px; width: 20px; height: 200px; border-right: 1px solid; border-color:130f70;"> </div> </div> " Jak widać, ostatnia linia nie jest wyświetlana. Dodatkowo chciałbym aby lewa boczna krawędź miała wysokość sąsiadującego diva z zawartością strony. A ten żeby z kolei swój rozmiar dostosowywał automatycznie do zawartości. Kombinuje już kilka dni i nie mogę sobie poradzić. podejrzewam że nie jest to skomplikowane, i że temat jest gdzieś na forum. Problem w tym że nie mam ciągłego dostępu do internetu, co utrudnia mi poszukiwania. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie widać - użyj bbcode, kod jest zupełnie nieczytelny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz ten kod pokazać na żywo?
poza tym, mam dla Ciebie radę ---> nie wpisuj stylów bezpośrednio w kod HTML, bo od tego są arkusze stylów CSS |
|
|
![]()
|
|
chyba nikt mi nie pomoże.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:35 |