![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam rejestrację i logowanie na stronie.W bazie mam następujące tabele id,nick,hasło,email. Głównie chodzi mi o tabelkę id jak mogę zrobić aby każdy zarejestrowany użytkownik i jego dane (w przyszłości będzie więcej talelek z danymi niż teraz)były wyciągane na stronę a strona miała adres http://strona.pl/users.php?users=1 (gdzie numer 1 jest identyfikatorem) lub po prostu http://strona.pl/users/admin/ (admin czyli przykładowy nick zarejestrowanego użytkownika).Ja mam takie coś zrobić?Z góry dziękuje za każdą pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dajesz polu ID auto_increment
Pozniej:
@down, a Ty czytasz co ktos przed Toba napisal? Bo mysle ze dokladnie to samo napisalem :] Ten post edytował kapuch 20.07.2010, 21:48:25 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=13...rt=#entry699638
myślę że pomoże. często pojawią się na forum dużo o wyświetlanie artykułów, userów po id. Nawet niektóre fora np: phpbb3 wyświetla posty po id |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem to tak
lecz wywaliło mi błąd Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/x/dane.php on line 6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy w tabeli users istnieje rekord id
![]()
np: jeżeli chcesz aby w adres wyglądał tak http://strona.pl/users.php?users=1 musisz w $_GET[''] wpisać users zamiast id Ten post edytował ghastblood 20.07.2010, 22:37:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
źle masz skontruowane(połączone) zapytanie, u CIebie apostrof ID=' łączy się z GET[' a apostrof id' z ]}'
$query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE NAZWA_POLA_ODPOWIADAJĄCEGO_ZA_ID='{$_GET['id']}'"); spróbuj: 'SELECT * FROM `users` WHERE NAZWA_POLA_ODPOWIADAJĄCEGO_ZA_ID = '.$_GET['id'] |
|
|
![]()
|
|
Mała pomyłka poprawiłem lecz nadal mam ten sam błąd.
Baza wygląda tak:
A co jest u mnie NAZWA_POLA_ODPOWIADAJĄCEGO_ZA_ID? Ten post edytował Croos22 20.07.2010, 22:55:45 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem u mnie śmiga
adres strona.pl/user.php?id=1" Ten post edytował ghastblood 20.07.2010, 23:09:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
źle masz skontruowane(połączone) zapytanie, u CIebie apostrof ID=' łączy się z GET[' a apostrof id' z ]}' $query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE NAZWA_POLA_ODPOWIADAJĄCEGO_ZA_ID='{$_GET['id']}'"); spróbuj: 'SELECT * FROM `users` WHERE NAZWA_POLA_ODPOWIADAJĄCEGO_ZA_ID = '.$_GET['id'] Chyba raczej nie, bo to pomiedzy klamrami jest wykonywane w pierwszej kolejnosci, takze gdy to trafia jako zapytanie do mysql, to tych apostrofow juz nie ma, tak samo jak samej nazwy $_GET['id'], pozostaje tylko WHERE id='login' Jakby bylo $_GET["id"], wtedy by sie laczyly... @Up - No to mamy odpowiedz, ze kod jest ok, dzieki ghastblood, bo juz mialem zamiar odpalac serwer...ufff (moge wrocic do filmu) ![]() PS. Autor tematu: A ty utworzyles baze o nazwie 'uzytkownicy' i tabele o tej samej nazwie? Czy poprostu pomyliles baze z tabela? Bo moze tutaj jest blad... Cytat mysql_select_db("uzytkownicy"); i CREATE TABLE `uzytkownicy`... Sprawdz lepiej Zycze owocnej nocy ![]() Ten post edytował kapuch 20.07.2010, 23:05:41 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Super dzięki wielki od miesięcy marzyłem aby dodać takie urozmaicenie na moją stronę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:40 |