![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy mozecie podac mi jakies dopuszczalne wartosci graniczne przy wykonywaniu skryptow PHP dla serwisu rzedu okolo 50k odwiedzin miesiecznie? Przy okazji czy w przypadku jakiegos tam konkretnego czasu, np 1ms przy 1000 zadan kazdy skrypt wykona sie przez sekunde, czy pierwsza osoba zobaczy strona po 1 ms, druga po 2ms, trzecia po 3ms ... tysiaczna po 1sek (FIFO)? Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 14.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na czas wykonywania się skryptów ma wpływ wiele serwisów. Proponuję sprawdzić ten serwis za pomocą testów np http://www.webpagetest.org/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za szybka odpowiedz.
Chcialbym jeszcze wiedziec, czy przy kodowaniu skryptu warto korzystac z tych samych zmiennych kilkukrotnie tzn, ktore bedzie najszybsze i zajmie mniej pamieci
Skrypty dosc trywialne i roznice w ich czasie sa tak male, ze mozna je opisac praktycznie jednym czasem. Jednak gdyby te operacje przemnozyc razy milion zestawow takich zmiennych i operacji (osobo w kazdym ze skryptow) to juz taki czas bedzie mial znaczenie. Intuicja mlodego geniusza podpowiada mi, ze przyklad pierwszy, chociaz z programowaniem roznie bywa i nie jestem pewien czy mimo podmiany wartosci ktorejs ze zmiennych, nie jest ona zapisywana w pamieci odpowiednia illosc bitow dalej, a tylko $nazwaZmiennej kieruje do odpowiedniego miejsca w pamieci. Staram sie wyrobic sobie odpowiednie nawyki, optymalizujace maksymalnie wydajnosc skryptow, poniewaz zaczela odemnie wymagac tego praca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kazdy powod jest dobry (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:45 |