![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworze strone internetowa o dziedzinie motoryzacyjnej. Zrobilem jedna podstrone jako formularz zarzadzania samochodami posiadanymi przez pewna wypozyczalnie. Problem polega na tym, iz pewny fragment kodu w srodowisku webserwer na PC dziala poprawnie, ale jak wrzucilem na darmowy serwer yoyo.pl przestal dzialac. Jestem niemal pewny, ze blad tkwi w tym fragmencie kodu:
Z moich obserwacji wynika, ze wartosc (value) pola hidden "usun" nie chce przybrac wartosci <?php echo $wybr="{$wiersz['flota_vin']}"?>. Jesli pod spodem wydrukuje echo $wybr to wypisze mi prawidlowa wartosc. Jesli wydrukuje echo $usun to nic sie nie pojawa, a powinno to samo. Czy ktos jest w stanie mi pomoc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym momencie robisz przypisanie do zmiennej $wybr
Jeżeli chcesz przypisać wartość do samego hiddena to sugeruję
a jeżeli chcesz zrobić wcześniej przypisanie to wtedy tak:
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
domyślam się, że problem tkwi w global_registers, po wysłaniu formularza do zmiennej odwołujesz się przez $_POST['usun']; a jeżeli ma być w zmiennej $usun, to $usun = $_POST['usun'];
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@adasiu - nic z tych rzeczy, nawet sam znak rownosci nie moze sobie tam byc tak bez niczego. Obie wersje nie dzialaja.
domyślam się, że problem tkwi w global_registers, po wysłaniu formularza do zmiennej odwołujesz się przez $_POST['usun']; a jeżeli ma być w zmiennej $usun, to $usun = $_POST['usun']; Usuwanei to mam tak zrobione:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, że dane przesłane formularzem metodą post, są dostępne w tablicy $_POST, a nie pod takimi zmiennymi jak używasz, na komputerze takie coś Ci działało bo w tych programach typu wamp, xampp, krasnal często global_registers są ustawione na on, a na serwerze już nie, dlatego zmienna $usun jest pusta, i musisz zrobić wyżej $usun = $_POST['usun']; czyli do zmiennej przypisać wartość przesłaną formularzem, która znajduje się w tablicy $_POST, daj sobie gdzieś print_r($_POST) i zobaczysz, że po wysłaniu formularza wszystkie dane są w tej tablicy
|
|
|
![]()
|
|
Czyli wygladaloby to tak?
Czy moze $usun = $_POST['usun']; umieszcza sie w innym miejscu, np tam gdzie obsluga przycisku [usun] ? |
|
|
![]()
|
|
nie w formularzu, tylko tam gdzie odbierasz i przetwarzasz dane formularza pokazałeś ten kod:
i z tego co zrozumiałem to na Twoim kompie działał, a na serwerze już nie, i to dlatego, że zmienna $usun jest pusta i trzeba jej przypisać wartość z tablicy $_POST
|
|
|
![]()
|
|
nie w formularzu, tylko tam gdzie odbierasz i przetwarzasz dane formularza pokazałeś ten kod:
i z tego co zrozumiałem to na Twoim kompie działał, a na serwerze już nie, i to dlatego, że zmienna $usun jest pusta i trzeba jej przypisać wartość z tablicy $_POST
O człowieniu ![]() Masz ode mnie 'pomogl' +1 ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:32 |