![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Tandem PHP i MySQL to niewątpliwie najpopularniejsze i najpowszechniej rozpoznawane narzędzia do tworzenia dynamicznych witryn WWW i aplikacji internetowych. Ich popularność jest wynikiem nie tylko ogromnych możliwości, ale także bezpłatnego dostępu do obu narzędzi. Za pomocą PHP i MySQL tworzone są proste skrypty, mechanizmy zarządzania treścią serwisów WWW, sklepy internetowe i tysiące innych aplikacji. Społeczność programistów korzystających z PHP i MySQL stale się powiększa, a producenci tych narzędzi nieustannie pracują nad ich udoskonalaniem. "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie" to kolejne wydanie bestsellerowego podręcznika opisującego wszystkie aspekty projektowania stron i aplikacji internetowych z wykorzystaniem PHP i MySQL. W trzecim wydaniu książki znaleźć można szczegółowe omówienie możliwości najnowszych wersji obu narzędzi -- programowania obiektowego, obsługi wyjątków, biblioteki SimpleXML oraz procedur składowanych. Książka zawiera przykłady demonstrujące wykorzystanie PHP i MySQL do realizacji różnych zadań związanych z funkcjonowaniem dynamicznych witryn WWW. Może to być uwierzytelnianie użytkowników, tworzenie koszyka na zakupy, dynamiczne generowanie obrazków oraz dokumentów w formacie PDF, wysyłanie poczty elektronicznej i zarządzanie nią oraz łączenie się z usługami WWW za pomocą XML-a. Podstawy języka PHP w wersji 5.0 Programowanie obiektowe w PHP Praca z MySQL Projektowanie bazy danych Operacje na danych zgromadzonych w tabelach Administrowanie bazą danych Projektowanie komercyjnych witryn WWW Bezpieczeństwo witryn WWW Metody uwierzytelniania użytkowników Interakcja aplikacji z serwerem Mechanizmy kontroli sesji Dynamiczne generowanie grafiki i plików PDF Personalizacja witryny Korzystanie z usług sieciowych za pomocą protokołu SOAP Według mnie jedna z najlepszych książek o PHP, MySQL, Apach i ich obsługi oraz instalacji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra na początek dla tych, którzy zaczynają zabawę z PHP i chcieliby jakoś usystematyzować zdobytą dotychczas wiedzę praktyczną
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno zakupiłem tą książkę, czekam teraz tylko na przesyłkę. Posiadam już jakąś wiedzę o programowaniu ale myślę, że ta książka pomoże postawić mi kolejne kroki.
A jaką książkę jeszcze byście polecili do nauki ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gówno, a nie książka. 20 stron o programowaniu obiektowym, a później wszystko robione i tak strukturalnie. Klepanie kodu, klepanie kodu i jeszcze raz klepanie kodu. Chociaż w 10 przykładach w kodzie i tak jest błąd, więc musisz pomyśleć co zrobić żeby działało. Na helion.pl jest errata, choć i tak nie wszystkie błędy tam są.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się z tej książki uczyłem i myślę, że dla początkujących jest naprawdę dobra. Niestety nie ma w niej prawie nic o programowaniu obiektowym i nie które przykłady nie chodzą poprawnie. Ja ją polecam, ale tylko dla początkujących.
-------------------- <a href="http://www.gabinet-psychoterapii-warszawa.com">psycholog warszawa</a>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tą książkę i całkiem fajna - wydanie czwarte. Super książka, tym bardziej, że dla początkujących. Wszytko opisane. Nie miałem okazji jej zacząć całej czytać, ale jak coś dzisiaj potrzebowałem to zerkałem i pomogło
![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:38 |