Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> PHP i MySQL Tworzenie stron WWW.
Pawel16

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tandem PHP i MySQL to niewątpliwie najpopularniejsze i najpowszechniej rozpoznawane narzędzia do tworzenia dynamicznych witryn WWW i aplikacji internetowych. Ich popularność jest wynikiem nie tylko ogromnych możliwości, ale także bezpłatnego dostępu do obu narzędzi. Za pomocą PHP i MySQL tworzone są proste skrypty, mechanizmy zarządzania treścią serwisów WWW, sklepy internetowe i tysiące innych aplikacji. Społeczność programistów korzystających z PHP i MySQL stale się powiększa, a producenci tych narzędzi nieustannie pracują nad ich udoskonalaniem.

"PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie" to kolejne wydanie bestsellerowego podręcznika opisującego wszystkie aspekty projektowania stron i aplikacji internetowych z wykorzystaniem PHP i MySQL. W trzecim wydaniu książki znaleźć można szczegółowe omówienie możliwości najnowszych wersji obu narzędzi -- programowania obiektowego, obsługi wyjątków, biblioteki SimpleXML oraz procedur składowanych. Książka zawiera przykłady demonstrujące wykorzystanie PHP i MySQL do realizacji różnych zadań związanych z funkcjonowaniem dynamicznych witryn WWW. Może to być uwierzytelnianie użytkowników, tworzenie koszyka na zakupy, dynamiczne generowanie obrazków oraz dokumentów w formacie PDF, wysyłanie poczty elektronicznej i zarządzanie nią oraz łączenie się z usługami WWW za pomocą XML-a.

Podstawy języka PHP w wersji 5.0
Programowanie obiektowe w PHP
Praca z MySQL
Projektowanie bazy danych
Operacje na danych zgromadzonych w tabelach
Administrowanie bazą danych
Projektowanie komercyjnych witryn WWW
Bezpieczeństwo witryn WWW
Metody uwierzytelniania użytkowników
Interakcja aplikacji z serwerem
Mechanizmy kontroli sesji
Dynamiczne generowanie grafiki i plików PDF
Personalizacja witryny
Korzystanie z usług sieciowych za pomocą protokołu SOAP

Według mnie jedna z najlepszych książek o PHP, MySQL, Apach i ich obsługi oraz instalacji.
Go to the top of the page
+Quote Post
kilas88

-----

Dobra na początek dla tych, którzy zaczynają zabawę z PHP i chcieliby jakoś usystematyzować zdobytą dotychczas wiedzę praktyczną smile.gif
+Quote Post
Barcelona

-----

Niedawno zakupiłem tą książkę, czekam teraz tylko na przesyłkę. Posiadam już jakąś wiedzę o programowaniu ale myślę, że ta książka pomoże postawić mi kolejne kroki.

A jaką książkę jeszcze byście polecili do nauki ?

Pozdrawiam
+Quote Post
Damonsson

-----

Gówno, a nie książka. 20 stron o programowaniu obiektowym, a później wszystko robione i tak strukturalnie. Klepanie kodu, klepanie kodu i jeszcze raz klepanie kodu. Chociaż w 10 przykładach w kodzie i tak jest błąd, więc musisz pomyśleć co zrobić żeby działało. Na helion.pl jest errata, choć i tak nie wszystkie błędy tam są.
+Quote Post
retep86

-----

Ja się z tej książki uczyłem i myślę, że dla początkujących jest naprawdę dobra. Niestety nie ma w niej prawie nic o programowaniu obiektowym i nie które przykłady nie chodzą poprawnie. Ja ją polecam, ale tylko dla początkujących.

--------------------
<a href="http://www.gabinet-psychoterapii-warszawa.com">psycholog warszawa</a>
+Quote Post
darophp

-----

Mam tą książkę i całkiem fajna - wydanie czwarte. Super książka, tym bardziej, że dla początkujących. Wszytko opisane. Nie miałem okazji jej zacząć całej czytać, ale jak coś dzisiaj potrzebowałem to zerkałem i pomogło smile.gif

--------------------
Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:38