|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam Serdecznie.
Proszę was o wytłumaczenie mi na czym polega transakcje Online ?. Podam wam przykład. Mam np.strone gdzie sprzedaje PSP i co ma sie robić po wpisaniu danych i naciśnięciu przycisku wyślij. Wg. mnie dane powinny zapisać się w bazie danych a transakcje przekierować na np. http://www.dotpay.pl/ i tam jakieś dane powinny sie wyświetlić z numerem ID tego PSP i kontem bankowym i jak osoba zapłaci to w mojej bazie danych powinno sie zmienić wartość z stanu 0 na 1 ? i w tedy mozna wysyłać? Czy tak to wygląda? czy tak samo jest jak np. mam kolumne Ilość_kasy = (0) i jak osoba wpłaci przez przelew http://www.dotpay.pl/ to w mojej bazie zmieni sie wartość na taka jaka wpłacił ? I prosze mi powiedzieć jak wyglada serwis dotpay tzn. jak tam wygladaja transakcje jakie dane trzeba podawać do każdej transakcji Prosze o wyrozumiałość Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
proponuje poczytać co oferuje firma dotpay.pl owszem jest opcja integracji z ich bazami danych czyli jak ktoś kupi produkt i zapłaci to zmieni się u ciebie stan magazynu.
Jak to działa?? Firma Dotpay posiada konta chyba we wszystkich bankach w polsce. Chyba każdy wie że przelewy wewnętrzne są obsługiwane natychmiast. Więc szczęśliwy nabywca wybiera że zapłaci z konta internetowego, np. mbanku firma dotpay odbiera kasę i w pięć minut wiesz że towar został opłacony, ale niestety kasy nie możesz odebrać od nich możesz to zrobić pod koniec miesiąca kiedy rozpocznie się okres rozliczeniowy. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
acha poczytam
Czyli to wygląda tak że jak kupujący wpisze dane gdzie maja być wysłane i naciśnie wyślij oraz jak zapłaci to ja mogę to sprawdzić na stronie dotpay tak? A na nasza-klasa jak kupuje prezent to po wybraniu prezentu i osoby przekierowuje mnie na inny serwis i tam sa jakieś dane (w tym momencie nie pamiętam jakie) i trzeba tylko wpisać treść i numer na który mam wysłać sms i jak wyśle to wszystko jest OK ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli chodzi o proces sms wygląda to trochę inaczej można przez sms aktywować sobie konto na stronie (torrenty.org) lub doładować punkty (chomikuj.pl) kupić tapetę,dzwonek(wapster.pl). cały proces i możliwość są opisane na stronie dotpay.pl w oferta.
tu znajdziesz jakie konta obsługują jakie prowizje pobierają: http://dotpay.pl/files/oferta/Dotpay_Ofert...Internetowe.pdf schemat:http://www.cashbill.eu/storage/original/97/przebieg_transakcji1.gif istnieje jeszcze firma cashbill.eu Dokładnie to wygląda tak 1.Nabywca rejestruje się u ciebie w sklepie 2.Kupuje produkt 3.Określa gdzie ma być wysłany i jaką formą 4.Wyświetlają mu się możliwe sposoby dokonania płatności 5.Płaci przez system dotpay do 15 min. dostaje maila że usługa z takim i takim tytułem płatności została dokonana 6.Możesz rozpocząć proces wysyłki Ten post edytował ghastblood 19.07.2010, 21:47:39 |
|
|
|
|
|
|
|
acha rozumiem ;-)
Pisałeś również że można sie z baza połączyć że jak ktoś wpłaci kasę to odpowiednio tam w bazie sie modyfikuje tak ? ze np. wysłał sms za 10zł i w bazie również edytuje się kolumna Ilość_pieniędzy z 0 na 10 tak? A wracajać jeszcze do tej wysyłki to na mojej stronie wpisuje dane gdzie ma być wysłany PSP ? |
|
|
|
|
|
|
|
Działanie jest takie samo jak w każdym sklepie internetowym. Najczęściej przy rejestracji określa się adres tel. kontaktowy (wszystkie dane do wysyłki) gdy przychodzi moment określenia wysyłki jest opcja domyślne dane lub inne (nie w każdym sklepie). Jeżeli chodzi o ingerencje w twoją bazę danych to jest taka możliwość.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 00:09 |