![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Mam taki problem , ze strona nie chce mi przejść przez walidator , posprawdzałem kodowanie , zmieniałem wszystko w bazie danych , ale problem musi leżeć w pliku glownym tzn index.php
Tutaj link do strony : click A walidator pokazuje coś takiego: Cytat 1. Error Sorry, I am unable to validate this document because on line 130 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication. The error was: utf8 "\xF3" does not map to Unicode Tak naczytalem sie u wujka , i pisza , ze jest problem ze znakami w tej linii , albo kodowaniem. W tej linii mam cos takiego:
Ale to nie od tego , bo jak ja usunalalem to problem byl dalej. Co ciekawsze , kodowanie mam dobre ustalone:
A jak zmienilem z charseta na to drugie tzn iso , to przechodzilo przez walidatora , ale polskie znaki na polowie strony byly a na pol nie . A o polskich znakach tak czytalem tematy na forum , nic podobnego nie znalazlem ![]() Ten post edytował gigzorr 19.07.2010, 19:47:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki zapisałeś w UTF-8, bo z tego co widzę index jest w ansi?
Notepad++ -> Format/UTF8 bez boom |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki zapisałeś w UTF-8, bo z tego co widzę index jest w ansi? Notepad++ -> Format/UTF8 bez boom Nie jest w ansi , tak probowalem tez w notepadzie ++ utf bez boom , nic to nie daje. Tzn poprostu jak zapisze i wejde od nowa to jest w ansi , przestawic sie nie chce lol. Jak zapisze w kazdym innym to juz tak zostaje , ale utf-8 bez bum nie lol ;x /////////////////////////////////edit Ok juz chyba wszystkiego probowalem , i zauwazylem jedna rzecz , jak sie zarejestruje to np. w stopce , uzytkownik jest z polskimi znakami , a jak dodam przez baze nie, ale znowu jak sie zarejestruje to w bazie sa krzaczki ![]() probowalem nawet .
takze z pojedynczymi tabelami ;o moze ktos z was tez ma taki problem? dodam , ze strona jest w proserwer. ale znowu jak dodaje cos na mapie to odrazu idzie do bazy + tam sa polskie znaki :| probowalem tez przy zapytaniu z set names ... a propo jakie powinno byc kodowanie w bazie?bo juz chyba wszystkiego probowalem ;x Ten post edytował gigzorr 20.07.2010, 12:15:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 20:30 |