![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zrobić odliczanie w javascript lub ajax, jesli odliczanie dojdzie do 0 to wykonuje sie automatycznie zapytanie do bazy w php ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odświeżam
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w temacie masz [php], a pytasz o js
generalnie poczytaj o setInterval setTimeout
nie wiem czy to dziala, wklepalem z palca, ale powinno Ten post edytował yevaud 1.09.2010, 00:15:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to ci powiem że nie ja zakładałem ten temat. Odpowiedź na moje wymagania też nie będzie prosta ponieważ chcę napisać własny silnik gry VIA. I chodzi mi o ten zegar co pokazywał by ile zostało jeszcze do końca danego zadania. Bo zegar za każdym razem będzie się zerował po odświeżaniu jak dodam wartość do sql na wykonanie zadania. Czy da się coś zrobić aby zaradzić zerowaniu zegara?
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem co to gra VIA
![]() nie rozumiem jaki zegar sie zeruje jesli chodzi Ci o to zeby po odswiezeniu strony timer zaczynal od momentu gdzie skonczyl, a nie od poczatku, to powinienes np. co sekunde zapisywac w np. cookie od jakiej wartosci powinien zaczac po odswiezeniu. Wtedy jesli user przeladuje strone, mozesz sprawdzic czy cos jest w cookie i jesli tak, to zaczac od zapisanego miejsca |
|
|
![]()
|
|
czytałem coś o tym ale nie wiem jak dodawać wartości do cookie oraz odbierać... Jestem początkującym w tych tematach chodź powiem że już się trochę nauczyłem na tym forum.
Jeśli chodzi o cookie to widziałem pomysł taki aby godzina zaczęcia była wysłana do cookie i godzina zakończenia i potem jakoś sprawdzić wartość ile czasu i funkcja dalej by odliczała. Tyle że z cook`ów nic nie umiem. (drugi minus jest taki że tak da się oszukiwać w grze z tego co czytałem) Nie wiem czy nie da się zrobić czegoś na mysql z funkcją NOW() [na razie ten zegar tylko mnie blokuje ![]() EDIT Gra Via WWW- Jest to gra tekstowa (na stronie) coś jak Ogame. Ogame jest na silniku xNova (ja piszę własny) Ten post edytował Jonek_1993 1.09.2010, 00:33:36 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Jesli chodzi o gry VIA
http://www.merriam-webster.com/dictionary/via Jesli chodzi o cookie w js http://lmgtfy.com/?q=javascript+cookie Nie gralem w Ogame Oszukiwac bedzie mozna poniewaz cookie mozna modyfikowac po stronie klienta, zeby to uniemozliwic zapisuj czas rozpoczecia "akcji" po stronie serwera i sprawdzaj czy ktos Cie nie oklamuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w javascript licznik/zegar może być tylko informacyjny i nic więcej
![]() więc co do licznika jako informacyjnego może on coś odliczać i pokazywać na stronie po czym przekierować/odświeżyć stronę - ale to jaka strona się pojawi powinna zależeć jedynie od zapisanych danych konta [takie przekierowanie/odświerzenie nie może być akcją uzyszkodnika]... czyli w bazie masz np. zapamiętaną ostatnią akcję, gdzieś masz zapisane limity, że nie częściej niż ileś tam można coś zrobić, w bazie masz pole z czasem ostatniej takiej akcji z danej grupy - jeśli czas ostatniej akcji + limit czasowy następnej akcji > od aktualnego czasu to akcję wykonujesz [inaczej nic nie robisz gdyż nie zgodne]... to tylko taka logika - w js łatwo przekierować/odświeżyć stronę po określonym czasie - odliczań na forum tez było duuużo... ale mechanizmu gry nie uzależniaj od danych zawartych po stronie uzyszkodnika -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:08 |