![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z uploadowaniem dużych plików, tych wiekszych od 2MB. Dlatego, ze jest tak ustawione w php.ini, ale do tego pliku nie mam dostepu. Wiec moje pytanie brzmi: jak zwiekszyc ta wartosc, probowalem i nie wiem dlaczego, ale ini_set("upload_max_filesize","5MB") nie dziala :/
Cos preczytalem o mozliwosci zmiany tej wartosci w pliku .htaccess, ale nie mialem z nim nigdy do czynienia i nie wiem, co sie wpisuje :/ Prosilbym o przykladowy kod, lub o podsuniecie mi jakiegos innego pomyslu? Z gory dzieki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedys tez sie meczylem z uploadem i okazalo sie ze oprocz upload_max_filesize nalezalo tez zmienic post_max_size.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jojo: to raczej logiczne, ze skoro dae sa wysylaneprez posta to podlegaja zasada z nim zwiazanym
![]() -------------------- ![]() "Nie wiedziałem tylko, że Bóg też był na grzybach, gdy majstrował przy wszechświecie" (Janusz Wisniewski) dev: gazeta.ie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie też niedziała wysyłanie plików większych niż 3MB. A w php.ini mam ustawione tak:
Kod post_max_size: 1000M
upload_max_filesize: 1000M Dodam jeszcze że jest to serwer Krasnal v.2.6 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak dalej nie pomaga to
php.ini Kod ;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads; ;;;;;;;;;;;;;;;; ; Whether to allow HTTP file uploads. file_uploads = On ; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not ; specified). ;upload_tmp_dir = ; Maximum allowed size for uploaded files. upload_max_filesize = 2M pozdrawiam -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a jak dalej nie pomaga to
php.ini pisal ze nie ma dostepu do php.ini... -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze niech porozmawia z adminem ja tak zrobilem...wszystko zalezy jaki admin
![]() -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z adminem nie bede rozmawial, bo bez przesady, nie bedzie dla jednego uzytkownika zmienial tej wartosci, zwlaszcza, ze to popularny serwer z duza iloscia uzytkownikow.
Odnosnie post_max_size, jest tam ustawione 8M, wiec nie wiem, czemu nie chce mi uploadowac, jak nawet ustawie w ini_set() upload_max_filesize na duzy jest jeszcze jakis sposob, aby zwiekszyc ta wartosc, moze cos zamiast ini_set ? a co z tym .htaccess? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nie wiem ale moze sie da przez ftp
![]() 2 pomysl to wrzuc na inny server gdzie mozna wieksze pliki i potem przekopjuj na ten ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 11:00 |