![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem sporo w sieci na temat ustawienia kursora na danych współrzednych jednak nic nie znalazłe. Widziałem tylko ustawienia kursora w inputach, testarea.. Moje pytanie brzmi: czy jest możliwe ustawienie za pomocą jsa kursora w danych współrzędnych? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie, bo to by stwarzalo niebezpieczenstwo, przejecia kontroli nad przegladarka, np automatyczne klikanie w reklamy google przez przypadkowych odwiedzajacych.
Taki bot, tyle ze odpalony na komputerze przypadkowego internauty. Wiesz o co mi chodzi? ![]() -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko że ja taki skrypt chcę odpalać u siebie po stronie przeglądarki..
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ty moze chcesz uczciwie u siebie, ale 99% taka sztuczke wykorzystalo by w zlym celu.
Juz widze tysiace/miliony stron, gdzie po wejsciu wylogowuje cie z systemu, albo zamyka ci przegladarke, klika jakies linki do stron z wirami, badz poprostu dla zabawy kursor zap.... po calym ekranie ![]() Jak chcesz u siebie odpalic takiego bota, to poucz sie c++ albo c# i nie bedzie problemu ![]() Ten post edytował kapuch 17.07.2010, 21:42:13 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak już wspomniano... ze względów bezpieczeństwa nie jest możliwe ustawianie kursora myszy gdzie się chce, choć z drugiej strony zawsze można "podłożyć" pod kursor to co się chce. Zresztą niektórzy poprzez tę właściwość JS później mają hocki-klocki. Wyobraź sobie, że pod kursorem na jakiejś stronie masz cały czas ukryty niewidzialny submit, który aktywujesz za każdym kliknięciem gdziekolwiek na stronie.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:16 |