![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Napisałem funkcję (jeszcze raz dzięki, wookieb) rozbijającą string na tablicę, i potem robiącą z tego linki. Całość wygląda tak: Kod $platforms_id = explode(',',$result->fields['all_platforms_id']); (No dobra, to nie jest funkcja, ale przygotowanie linka)$platforms = explode(',',$result->fields['all_platforms']); $platform = array_combine($platforms_id,$platforms); Kod function Links($arr) { $link = ''; foreach ($arr as $k => $v) { $link.='<a href="'.$k.'">'.$v.'</a>'; } return $link; } I teraz mam taki problem, że gdy wywołam więcej niż jeden rekord (przy listowaniu na przykład), to wartości zawsze dotyczą tylko tego pierwszego, potem są kopiowane. Na przykład Kod Tytuł: Warhammer Quest Wiadomo, że Scrabble to nie RPG System: RPG --- Tytuł: Scrabble System: RPG ![]() A, wyświetlam to tak: Kod while (!$result->EOF) { ?> <li> <ul class="gamesList"> <li class="gamesListTitle"><h3><a href="index.php?gameId=<? echo $result->fields['games_id']; ?>"><? echo $result->fields['games_name']; ?></a></h3></li> <li class="gamesListDesc">Gatunek <? echo Links($genre); ?></li> </ul> </li> <? $result -> MoveNext(); } Zgaduję, że problem leży w pierwszym kodzie, ale nie wiem, jak to rozwiązać ![]() Ten post edytował spit 17.07.2010, 16:08:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywolujesz Links() caly czas z tej samej zmiennej:
Kod <li class="gamesListDesc">Gatunek <? echo Links($genre); ?></li> wiec tez w kazdym wierszu masz to samo ![]() Ten post edytował *OuTSideR* 17.07.2010, 16:53:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale zauważ, że całość jest w pętli i za każdym razem powinna być inna wartość, jak tutaj:
Kod <li class="gamesListTitle"><h3><a href="index.php?gameId=<? echo $result->fields['games_id']; ?>"><? echo $result->fields['games_name']; ?></a></h3></li>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
inna wartosc jest tylko w zmiennej $result, poniewaz ona jest w warunku while()
![]() Ten post edytował *OuTSideR* 17.07.2010, 17:05:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:49 |