![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas próby wejścia na forum wywala mi błąd w Chrome
Cytat Strona internetowa jest niedostępna. Strona internetowa pod adresem http://forum.php.pl/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy. a w FF Cytat Błąd kodowania zawartości Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji. na operze strona działa. Przeczytałem, chyba tutaj na forum, że problem powoduje łączenie się przez serwer proxy, a tak się skład że mam radiówkę i serwer przez który uzyskuje dostęp do sieci przedstawia się jako proxy. Jest jakiś sposób aby w tym wypadku połączyć się ze stroną forum przez Chrome. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzez proxy?
![]() Ten post edytował gigzorr 17.07.2010, 10:05:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przez hidemyass.com strona działa na każdej przeglądarce. Na razie używam opery do przeglądania forum, korzystałem z niej wcześniej ale musiałem zmienić przeglądarkę bo zaczęły mnie wkurzać komunikaty "połączenie przerwane przez serwer" i oczywiście była to wina radiówki i proxy, chyba zabije gościa od radiówki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to problem jest raczej po Twojej stronie, a nie forum?
Skoro nikt inny nie doświadcza podobnch problemów... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ja nie mówię że problem jest po waszej stronie, bo to że jest po stronie mojego usługodawcy, czy tam jego proxy, to wiem. Chce się tylko dowiedzieć czy jest jakieś rozwiązanie aby mógł połączyć się z forum inną przeglądarką niż opera.
Z tego co wyczytałem problem występuje kiedy na stronie jest używana kompresja gzip, a klient łączy się przez proxy, czy jakoś tak. Cytat Skoro nikt inny nie doświadcza podobnch problemów... http://forum.php.pl/index.php?showtopic=146202 Problem występuje rzeczywiście gdy ma się włączone proxy i to już od bardzo dawna. więc podobne problemy się zdarzają Ten post edytował t3st3r 17.07.2010, 11:11:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Kompresja musi być, bo generujemy gigantyczny transfer... za który nie płacimy
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
no i to nie blad kompresji a serwera proxy, wystarczy go uaktualnic :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jasne, powiedz to adminom sieci osiedlowych, którzy wychodzą z założenia działa? działa, TO K... NIE DOTYKAJ!
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja doświadczam identycznego problemu, w sumie dawno mnie tu nie było i myślałem że coś z forum się dzieje.
Ciekaw jestem jak wielu nas jest ![]() Napisałem do administratora mojej sieci, jestem ciekaw co dalej. I już mam odpowiedź na swoje pytanie: Informuję, iż do 14 sierpnia przebywam na urlopie, na wszystkie e-maile odpowiem po powrocie. W pilnych sprawach proszę o kontakt telefoniczny. Biuro Obsługi Klienta będzie nieczynne do 8 sierpnia. Wiadomość została wysłana automatycznie. Ten post edytował legorek 3.08.2010, 14:01:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Problem jest nie tylko jednej osoby. Ja również mam taki problem jak autor tematu.
jakieś rady oprócz zawracania d**y dostawcy neta?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
"jakieś rady oprócz zawracania d**y dostawcy neta?? "
Sprawdzenie swojego połączenia internetowego. Jakie inne rady możemy dać? Forum, jako oprogramowanie + domena, działa zupełnie normalnie. Skoro po "naszej" stronie wszystko jest ok, to jedynymi możliwymi przyczynami błędów są: a) kiepska droga do hosta b ) skopane proxy po drodze c) inny błąd spowodowany przez ISP lub Ciebie samego
Powód edycji: [Cysiaczek]:
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok. Połączenie jest dobre. Forum nie wczytuje sie na FF. Opera i IE działają ok.
Komunikat jaki się pojawia: ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Więc coś po drodze modyfikuje Ci to, co powinieneś dostać jako oryginalny dokument. Opera i IE sobie radzą, FF już nie. To na 100% jest coś po Twojej stronie, bo ja właśnie pisze tego posta używając FF
![]()
Powód edycji: [kwiateusz]: ja też, ja też fx 4 b2
-------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
No ja tez pisze z FF tylko że wchodzę prze bramkę proxy.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 6 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ostatecznie można spróbować w Firefox obejście (i to tylko obejście): w about:config w wartości network.http.accept-encoding wyzerować gzip,deflate na puste i zrestartować Lisa. Próbowałeś tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:33 |