![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób mogę wykonać takie coś: 1. Loguje się na stronę, przechodzi do danej zakładki 2. Ma odpowiedzieć na pytania, dlatego pobiera te odpowiedzi z strony która koduje pytania w sposób: "tak#tak#nie#tak" 3. Wyszukać czy coś nazwę z linku i zaznaczyć to Jednak nie wiem jak się do tego zabrać, mowie od razu nie chce gotówca chce wskazówki albo coś więcej Idea jest niby prosta, wchodzi na stronę z odpowiedziami, ładuje do tablicy odpowiedzi, wchodzi na stronę + loguje sie, wyszukuje czy coś, zaznacza, i potwierdza A i te pytania są o róznych porach, 14:00 / 18:00 / 21:00 więc bym na crona wrzucił np. co godzinę lub dwie tylko jak się do tego zabrać lub jak to wykonać? i czy w ogóle wykonalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonalne powinno być, gdybyś podał adres trony dałoby się powiedzieć ciut więcej.
Poczytaj o Curlu i wyrażeniach regularnych. Dodatkowo przydatny będzie dodatek "Live HTTP headers" do Firefoxa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ojj, strona to takeagift.pl
![]() Są tam zadania/pytania które odpowiedzi czerpię z pewnej strony która już mi ułatwia sprawę bo koduję odpowiedzi na zadania w sposób jaki opisałem: Cytat tak#nie#1mln I chce zrobić to żeby bot robił to automatycznie, odpalałbym skrypt przez cron, teraz ciut więcej wiecie ![]() No że cURL + LHH ale ciut więcej informacji potrzebuję @edit Dodam że pytania wyświetlane są tak:
I skrypt mi daje odpowiedzi takie: Cytat nie#tak#tak
Ten post edytował vimoco 16.07.2010, 20:21:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie pomagamy łamać prawa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:53 |