![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Od razu informuję, że tekstu typu: ban na google nie przysyłać bo szukałem i nie znalazłem rozwiązania.
Otóż mam sobie funkcję glob() (wiadomo do czego służy) i taki skrypt co napisałem:
Wynik będzie następujący (np): grafika/i1.gif grafika/i2.gif grafika/logo.gif grafika/add.gif Czy ktoś z Was zna rozwiązanie aby nie pokazywało grafika/ przy wyświetleniu? Chodzi mi aby samą nazwę pliku+rozszerzenie mi pokazywało. Próbowałem tak:
ale wywalało mi błąd że eregi_replace jest deprecated Zna ktoś inne rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Masz bana na manual?
http://pl2.php.net/manual/en/function.basename.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz bana na manual? http://pl2.php.net/manual/en/function.basename.php Szkoda twojej fatygi. thomson89 pomógł. <hahaha> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej powinienes zaplakac, nad swoja glupota.
Kolega wookieb dal ci najlepsze rozwiazanie, ale skad ty masz to wiedziec... Obraziles sie, bo odeslal cie do manuala? Ten post edytował kapuch 16.07.2010, 15:00:31 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Szkoda twojej fatygi. thomson89 pomógł. <hahaha> Wg. mnie lepszym rozwiązaniem także jest basename, ale ty zapewne wiesz lepiej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Raczej powinienes zaplakac, nad swoja glupota. Kolega wookieb dal ci najlepsze rozwiazanie, ale skad ty masz to wiedziec... Obraziles sie, bo odeslal cie do manuala? To ty nic nie rozumiesz. Przecież pisałem, aby mi w postach nie pisać w stylu "masz bana", lecz on olał mój post i mi manuala wklepnął razem z tym banem. Gdyby mi same odnoszenie do manuala dał, to bym go inaczej potraktował, a tak to widzimy tu brak czytania ze zrozumieniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 5.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
panowie, nie karmcie trolla
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne, też dałem link do manuala
![]() -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Koniec dyskusji , zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:49 |