![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcialbym zrobic na mojej stronie takie url: www.mojadomena.com/index,reklama chodzi mi bardziej o to ze nie ma rozszezenia php i jest przecinek pomiedzy zmiennymi. Jak sie za to zabrac? pozdrawiam -------------------- CI
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musisz je pogłaskać
google -> mod_rewrite -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze, musisz mieć plik .htaccess. Wszystkie twoje pliki w PHP powinny nie mieć rozszerzeń!
Kod <Files index> ForceType application/x-httpd-php </Files> I analogicznie resztę plików PHP. Potem w pliku dodajesz obsługę parametrów po przecinku.
I potem do switcha wstawiasz zmienną $wszystkie_parametry[0]. Przy explode należy coś zmienić. Sam się domyśl co. Im więcej masz parametrów tym więcej tabelek i switchy. Ja tak robię u siebie - jest to sposób wystarczający i prosty. Na stronie erix'a znajdziesz artykuł o przepisywaniu linków (mod_rewrite). Poszukaj. Ten post edytował thomson89 16.07.2010, 12:46:30 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Po pierwsze, musisz mieć plik .htaccess. Wszystkie twoje pliki w PHP powinny nie mieć rozszerzeń! Co za bzdet... Cytat Na stronie erix'a znajdziesz artykuł o przepisywaniu linków (mod_rewrite). Poszukaj. Pozostaw to lepiej temu artykułowi -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje bardzo za pomoc
![]() -------------------- CI
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:49 |