![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam pytanie a raczej problem . Zaczne moze od tego ze jestem Laikiem w dziedzinie programowania . I chcialbym skorzystac z waszej pomocy . Potrzebuje zrobic system oceny mniej wiecej taki jak jest na Allegro . Czyli chodzi mi o komentarze POZYTYWNY NEUTRALNY NEGATYWNY aby tak samo jak tam obliczal mi procent z calosci komentarzy . Niewiem za bardzo jak sie do tego zabrac i chcialbym aby ktos mi pomogl rozwiazac moj problem . Pozdrawiam i z gory Dziekuje za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A matematykę w podstawówce zaliczyłeś powyżej oceny 2 czy nie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaliczylem chodz niewiem co to ma wspolnego z tematem .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo do rozwiązania tego problemu wystarczy matematyka zaliczona na 2.
Budujesz sobie tabele która zawiera 3 kolumny. Pozytywne, Neutralne, Negatywne Do tej tabeli po prostu wrzucasz komentarze. Jeśli ktoś dodaje Ci pozytyw to po prostu zwiększasz wartość w kolumnie Pozytywne o 1. A średnia no to przecież banał sumujesz wszystkie głosy czyli Pozytywy, Neutralne i Negatywy i dzielisz przez liczbę pozytywów. Następnie aby osiągnąć wynik w procentach *10 i tyle. Pewnie są szybsze sposoby, ale ten powinieneś zrozumieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No więc nie napisałeś w czym masz dokładnie w problem. W liczbach czy czym?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta sprawa:
- formularz gdzie dodajesz dane do bazy - skrypt który pobiera te dane i oblicza średnią Jeżeli znasz PHP to powinieneś sobie poradzić. Pomocne linki (w google znalezione ![]() Tu znajdziesz kurs MySQL Jak zrobić formularze Obsługa formularzy przez PHP -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sek w tym ze dopiero zaczynam sie uczyc PHP mniej wiecej tydzien . Wiec nie mam wielkich doswiadczen z tego jezyka .
Dzieki za podpowiedzi jutro cos sproboje zrobic jak bede mial wciaz problemy to sie odezwe . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 03:21 |