![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Słuchajcie, może to ciut naiwne pytanie, ale nie wiem gdzie szukać. Mam do dyspozycji bazę klientów - ok 2-3 mln rekordów, a w niej aktualne (bardzo aktualne) dane - mail, telefon, branża i wiele innych. Baza jest z Call Center i sam ja tworzyłem, i po części jestem jej właścicielem. Co można z taką bazą zrobić? Oczywiście pomijam jakiś mailing itp. Doszedłem do wniosku, ze zapytam mądrych ludzi, może razem wpadniemy na ciekawy pomysł ![]() Ten post edytował BatGraf 15.07.2010, 20:36:04 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to baza jest z Call Center i po części sam ją tworzyłeś? Masz na myśli, że pracowałeś w call center i na boku sobie zapisywałeś kontakty do osób? A czy regulamin tego CC na to zezwala? Jak z polityką prywatności?
Możesz rozesłać spam, albo sprzedać spamerom i oni to zrobią... P.S. Mam nadzieję, że moich danych tam nie ma, a jeśli są to nie zgadzam się na ich dalsze przetwarzanie, wykorzystanie do mailingu a w szczególności do odsprzedaży innym podmiotom. W zasadzie to żądam ich usunięcia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wiem u kogo się nie ubezpieczać.
![]() -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy Call Center nie ma regulaminu który zaświadcza klientów / odbiorców o ochronie ich danych osobowych?
Jeżeli nie, to maile możesz wykorzystać: - zaproszenia lockerz ![]() - "mądre" linki do klikania z banknocik.com czy coś podobnego - tworząc innym stronę jako swój atut napisz że możesz zaprezentować ją 500 tys ludzi lub 2 mln (za dopłatą) Ze względów moralnych, nie sprzedawałbym tego spamerom ![]() -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem "ja" ale to baza kumpla, który pracuje w firmie, która ma również CallCenter. Ja tam za takie rzeczy sie nie zabieram, jesli nie mam pewnosci co do legalnosci.
On twierdzi natomiast, ze sam zbierał te dane - min, i że mimo wszystko to CC i tak wykorzystuje część nie do końca legalnie. Napisałem temat, bo sam jestem ciekaw jak to mozna ugryźć, ale i żeby mieć czyste sumienie, że szukałem ![]() Cytat nmts - nie, spoko. To nie tędy
![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz tą bazę danych wykorzystać do badań - obliczyć gdzie najczęściej ludzie się rejestrują oraz jak wyglądają ich loginy. Moim zdaniem to najnormalniejszy sposób aby dobrze je wykorzystać. Rozsyłanie czegokolwiek niechcianego, sprzedawanie spamerom etc jest złe.
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tego typu dzialanie sa paragrafy .
Ciekawe czy ktos z ABW juz tutaj nie siedzi. Spodziewam sie ze jest to baza jednego z ubezpieczycieli; ING/Aviva badz PZU gdzie nie wsyzscy jeszcze wiedza ze te ostatnie to juz nie polskie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat Mam do dyspozycji bazę klientów ... Baza jest z Call Center i sam ja tworzyłem, i po części jestem jej właścicielem. Nie jesteś jej właścicielem, tylko jeśli to Ty (czy Twój kolega - mniejsza o to) bazę tworzyłeś, to jesteś jej administratorem i jeśli nie rozumiesz różnicy, to radzę nadrobić zaległości. Jeśli dzwonisz na CC i proszą Cię o podanie danych osobowych, to w żadnym wypadku administrator nie ma prawa użyć tych danych w innym celu niż realizacja usługi. Musisz najpierw zapytać użytkowników o zgodę. Oczywiście jeśli dzwoniący zgodzi się juz na etapie rozmowy na na przetwarzanie w innych, konkretnie wskazanych, celach, wówczas ok, ale ma prawo i musi wiedzieć w jakich to celach konkretnie. Jeśli dobrze pamiętam, musi zostać skutecznie poinformowany, co implikuje konieczność przedstawienia stosownego regulaminu. @thomson89 - jak nie ma regulaminu, to nic nie może zrobić. Ja i ~kwiatusz jesteśmy administratorami bazy forum.php.pl. Jak myślisz, co możemy zrobić z Twoim adresem e-mail? Może ktoś ma jakiś pomysł? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysłać zaproszenie na facebook.
-------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zarabiać na wysyłaniu reklam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja sobie wszystkie wasze maile wpisalem do pamietniczka i udaje ze mam tylu znajomych
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, a ktoś to na forum wpisuje do profilu?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Cysiaczek: możesz pozamieniać dane różnym osobom
![]() @krzysztof_kf: A ja oszukałem i wpisałem skype ;p. -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@Lion_87 - świetna grafika - jesteś po prostu niezawodny
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:29 |