![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem, a mianowicie chcialbym przeniesc uzytkownikow z jednego forum na inne. tabele sa takie same, porownuje tylko username i teraz mam pytanie. Zeby dodac caly wiersz trzeba skonstruować takie zapytanie: INSERT INTO tablica (kol1, kol2....) VALUES (wartosc1, wartosc2....). Mam problem ponieważ kolumn jest naprawdę dużo i pisać parę takich zapytań można się pogubić. Można to zrobić prościej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 5.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
import/export w phpmyadmin?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej nie wchodzi w gre bo ja musze przez porównanie tablic wybrać rekordy które przenieść
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 5.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zrob selecta wyciagajac odpowiednie rekordy potem kliknij w ikone eksportu i wyeksportuj te wybrane rekordy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A może
To składnia INSERTA bazującego na zapytaniu select posyłającym wybrane rekordy ![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o to, żeby zrobić to z poziomu php i nie wymieniać w zapytaniu wszystkich kolumn ponieważ one są takie same w dwóch tabelach tylko przerzucić cały wiersz z jednej tabeli do drugiej jeżeli w drugiej nie istnieje username. Selectem mogę wypisać wszystkie takie kolumny, lecz jak skonstruować krótkie zapytanie, żeby przerzucić cały wiersz?
Poza tym muszę sprawdza id w nowej tabeli oraz przerzucić posty więc to nie jest takie proste:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:54 |