Po nieprzespanej nocy jestem ledwie żywy i już chyba nie myślę.
<?php
mysql_set_charset('utf8',$link);
if($_POST['edit_file'])
{
$title=$_POST['edit_file'];
$result = mysql_query("SELECT `id` FROM `files` WHERE `title` = '$title' LIMIT 1"); echo('Indetyfikator<br /><input type="text" name="id" value="'.$id.'" readonly="readonly" /><br /><br />'.'Tytuł<br /><input type="text" name="title" value="'.$title.'" /><br /><br />'.'Strona<br /><select name="page">'); $result=mysql_query("SELECT `page` FROM `files` WHERE `title` = '$title' LIMIT 1"); $result=mysql_query("SELECT `title` FROM `pages` WHERE `id` = '$parent' LIMIT 1"); {
if($row[0]==$parent)
{
echo('<option value="'.$row[0].'" selected="selected">'.$row[0].'</option>'); }
else
{
echo('<option value="'.$row[0].'">'.$row[0].'</option>'); }
}
else
{
echo('<select name="edit_file">'); {
echo('<option>'.$row[0].'</option>'); }
}
?>
Interpreter nie wyświetla żadnych błędów, ale powyższy kod nie działa. Nie widzę błędu.

Przy okazji: czy można ten kod jakoś zoptymalizować?
Błąd znalazłem sam.

Obecnie mam taki kod:
<h2>Edytuj plik</h2>
<div class="entry">
<p>
<form action="" method="post">
<?php
mysql_set_charset('utf8',$link);
if($_POST['edit_file'] && !$_POST['edited_file'])
{
$title=$_POST['edit_file'];
$result = mysql_query("SELECT `id` FROM `files` WHERE `title` = '$title' LIMIT 1"); echo('Indetyfikator<br /><input type="text" name="edited_file" value="'.$id.'" readonly="readonly" /><br /><br />'.'Tytuł<br /><input type="text" name="title" value="'.$title.'" /><br /><br />'.'Strona<br /><select name="page">'); $result=mysql_query("SELECT `page` FROM `files` WHERE `title` = '$title' LIMIT 1"); $result=mysql_query("SELECT `title` FROM `pages` WHERE `id` = '$page' LIMIT 1"); {
if($row[0]==$page)
{
echo('<option value="'.$row[0].'" selected="selected">'.$row[0].'</option>'); }
else
{
echo('<option value="'.$row[0].'">'.$row[0].'</option>'); }
}
}
if($_POST['edit_file'] && $_POST['edited_file'])
{
$id=$_POST['edited_file'];
$title=$_POST['title'];
$page=$_POST['page'];
$result=mysql_query("SELECT `id` FROM `pages` WHERE `title` = '$page'"); $result=mysql_query("UPDATE `niebo`.`files` SET `title` = '$title',`page` = '$page' WHERE `files`.`id` = '$id';"); echo('Zaminy zapisane poprawnie'); }
if(!$_POST['edited_file'] && !$_POST['edit_file'])
{
echo('<select name="edit_file">'); {
echo('<option>'.$row[0].'</option>'); }
}
?>
<br /><br />
<input type="submit" value="Edytuj plik" />
<a href="http://www.niebowsieci.pl/admin/index.php"><input type="button" value="Anuluj" /></a>
</form>
<div style="clear:both;"></div></p>
</div>
</div>
</div>
Ku mojemu zdumieniu nie działa drugi warunek. Skrypt ma pozwalać na edycję danych w bazie: listuje rekordy, po wybraniu pozwala na edycję i zapisuje z powrotem do bazy.