![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można zamknąć. Poradziłem sobie. Dzięki za pomoc ;p
Thek: postaram się o tym pamiętać ![]() Witam, Pętlą poniżej próbuje przypisać odpowiednie elementy z tablicy do 2 tablic.
Jest to przesłana tablica z wartościami z pola <select> typu multiple. Wybór plików jest z poziomu <select> typu multiple. Skrypt dobrze działa dla następujących wariantów: 1) Jak nie zaznaczymy nic 2) Jak zaznaczymy wszystko 3) Jak zaznaczymy pierwszy z listy Natomiast nie działa dla: 1) Jak zaznaczymy ostatni element z listy [php]array(0) { } array(2) { [0]=> string(19) "Nowy_klient.inc.php" [1]=> string(17) "Nowy_user.inc.php" }[/php Wiem, że przy porównywaniu w pętli dla zaznaczonego ostatniego elementu jest błąd. Chodzi o porównanie wartości elementów w danych tablicach o tym samym indeksie. Niestety wartość w tablicy przesłanej jest pod innym indeksem niż w tablicy z nazwami plików. Nie wiem jak mogę to obejść/zabezpieczyć. Proszę o pomoc. Ten post edytował futura 16.07.2010, 08:06:34
Powód edycji: [thek]: Tyle czasu na forum i nadal nie odróżniasz w bbcode [code] od [php]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:43 |