![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, uczyniłem sobie prostą funkcję, do sprawdzania jaki dzień kryje się pod datą:
gdy użyję np coś takiego: Kod echo jakidzien("15","07","2010"); to wyświetli się poprawna data ale, gdy coś takiego: Kod echo jakidzien("$zmienna[6]" , "$zmienna[5]" , "$zmienna[4]"); gdzie pod owymi zmiennymi również jest zwykła data (6-dzień,5-miesiąc,4-rok), to w zależności, czy użyję cudzysłowiów (jw), czy może ogarnę wszystko jednym, czy bez, to: - albo pojawia się jakaś nazwa dnia z kosmosu, czyli np środa, choć miała być niedziela, - albo wskazuje na dzień następny, niż powinien być (czyli poniedziałek), - albo w ogóle się nic nie pokazuje. Czy ktoś przypuszcza co może być tego sprawką? Dziękuję za pomoc ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj tak:
-------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 21:37 |