![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np. jest taki projekt: http://www.csh.rit.edu/~jon/ - python in php, ale to jest bardzo stary i już nierozwijany algorytm
ja jestem ciekawy czy istnieje rozwiązanie systemowe, tzn. np. jakieś rozszerzenie do php które odpowiednio wywołane w kodzie przekazywało by pewne dane innemu interpreterowi (podobnie jak serwer przekazuje plik php), a następnie pobierało by dane wynikowe tak jak z dowolnej innej funkcji (ja rozumiem że nie ma się co łudzić co do prędkości takiego zastosowania, chociaż czasami mogło by się to opłacać w przypadku jakichś skomplikowanych pętli i języków niskiego poziomu) np. mogło by to wyglądać tak function doinruby($zm1, $zm2) { <?ruby -- no i tutaj kod w rubym -- ?> } php po cichu przed moim kodem ustawiał by w rubym zm1= zm2= oczywiście musiał by być też ustalony sposób wyprowadzania zmiennej wynikowej z takiego kawałka kodu, np. w tym przypadku za pomocą puts (ruby to tylko przykład, ja jestem ciekawy czy istnieje taka uniwersalna bramka) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pisanie z udziałem c/c++ odpada ze względu na to że utworzony kod nalerzy przekompilować na pogram właściwy za pomocą kompilatora
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale za wykonanie kodu odpowiadałby właściwy plik z danego języka, php interesowało by tylko przekazanie pewnego stringu do właściwego interpretera i potem odebranie danych
podobnie jak serwer html przekazuje plik z rozszerzeniem *.php do programu i potem odbiera dane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/manual/en/ref.exec.php
Tam masz funkcje, które współpracują z terminalem i za ich pomocą możesz się z nim porozumiewać. Jeżeli się uprzesz to na pewno coś ci się uda zrobić. Przekazanie i wywołanie programu na własnym serwerze za pomocą skryptu php'a nie powinno stanowić problemu (w linku masz potrzebne informacje). Kwestia zapisania danych wynikowych do pliku bądź np. bazy przez program napisany w Javie, C++ itd. to też nic trudnego. Blokada skryptu php, aby czekał na dane wynikowe to zastosowanie odpowiedniej pętli. Później pozostaje już tylko delektować się efektem:) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 11:58 |