![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dość oklepany temat, tzn. instalator systemu Windows XP (SP2) nie wykrywa mi dysku przy nowym komputerze. Wyczytałem więc, że muszę skopiować winde na dysk, ściągnąć sterowniki do obsługi SATA i wszystko złączyć w nLite. Jednak nie bardzo mogę znaleźć sterowniki, dlatego proszę o pomoc w znalezieniu. Komputer: http://www.marwiz.pl/Komputer_Dual_Core_E5...B_DDR2-836.html Dołączona płyta do komputera: http://kamilbrenk.pl/drzewko.html Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 40 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Kobiernice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- // NOPE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązany. Okazało się, że taśma nie była podłączona do dysku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązany. Okazało się, że taśma nie była podłączona do dysku ![]() Haha sorry nie moglem sie powstrzymac ![]() Na drugi raz upewnij sie, ze podlaczyles komputer do pradu ![]() -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Haha sorry nie moglem sie powstrzymac ![]() Na drugi raz upewnij sie, ze podlaczyles komputer do pradu ![]() Komputer dopiero co kupiony, więc z góry zakładałem, że w środku jest wszystko w porządku i musi to być problem software. Jak kupujesz jakiś sprzęt elektroniczny to pierwszą czynnością, jaką wykonujesz jest rozkręcenie i sprawdzenie wszystkich kabli? Prawdziwy fachowiec! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komputer dopiero co kupiony, więc z góry zakładałem, że w środku jest wszystko w porządku i musi to być problem software. Jak kupujesz jakiś sprzęt elektroniczny to pierwszą czynnością, jaką wykonujesz jest rozkręcenie i sprawdzenie wszystkich kabli? Prawdziwy fachowiec! ![]() Jesli cos nie dziala, a rozkrecenie nie powoduje utraty gwarancji, to tak. Prawdziwy fachowiec, to zlozyl Ci tego kompa - ciekawe jak sprawdzali (czy w ogole sprawdzali), czy dziala ![]() Sprawdz lepiej czy nie masz tam innych niepodlaczonych kabli, bo wszystko jest mozliwe. Ten post edytował kapuch 14.07.2010, 18:19:19 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie podczas rozmowy gościu się tłumaczył, że musiało się obluzować podczas transportu
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No co, zdarza się.
![]() Ja miałem kiedyś tak, że mi odłączył cedeka, bo mu taśma nie sięgała, a nie chciał zamienić miejscami napędów, bo dłuższy zasłaniał krótszy. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No co, zdarza się. ![]() Ja miałem kiedyś tak, że mi odłączył cedeka, bo mu taśma nie sięgała, a nie chciał zamienić miejscami napędów, bo dłuższy zasłaniał krótszy. ![]() Zdarza się. Choć nie przyznali się do błędu to chociaż chcieli pomóc przy doborze odpowiedniego sterownika do dysku SATA ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie podczas rozmowy gościu się tłumaczył, że musiało się obluzować podczas transportu ![]() ![]() Kupiłeś tę bajkę? Spróbuj kilkoma palcami wyciągnąć taśmę, nie da rady, tym bardziej nie wierzę w przypadkowe "wypadnięcie" taśmy podczas transportu. Koleś ściemnia, próbując nieudolnie ukryć swoją niekompetencję, tym bardziej, że sam piszesz, że taśma nie była nawet rozpakowana. Żal takich "fachowców". -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Kupiłeś tę bajkę? Spróbuj kilkoma palcami wyciągnąć taśmę, nie da rady, tym bardziej nie wierzę w przypadkowe "wypadnięcie" taśmy podczas transportu. Koleś ściemnia, próbując nieudolnie ukryć swoją niekompetencję, tym bardziej, że sam piszesz, że taśma nie była nawet rozpakowana. Żal takich "fachowców". Nie uwierzyłem, ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie uwierzyłem, ale wszyscy jesteśmy tylko ludźmi ![]() Pewnie ze tak i Ty tutaj nie jestes winnym ![]() Bardziej chodzi o to, ze firma ktora sklada komputery powinna je jakos sprawdzac. Chocby podstawa - zajrzec do BIOSa. -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 16:09 |