![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 6 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tak jak w temacie: mam obiekt flash na stronie i dla zdarzenia onClik wykonuję pewną animację. Jednak IE najwidoczniej nie obsługuje zdarzeń dla flasha. Jak sobie z tym poradzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 6 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chyba się nie zrozumieliśmy:)
Flash normalnie mi się wyświetla i działa prawidłowo w IE. Natomiast chce zrobić coś takiego, że jak kliknę we flasha to wykonuje się pewien skrypt js. Zrobiłem zdarzenie onClick dla tagu <object> (próbowałem nawet z <embed>) i w IE to nie działa (w pozostałych działa - niestety różnie i o tym w innym poście będzie;)). IE wogóle tego onClicka nie widzi, i nie wiem jak przechwycić to zdarzenie dla tej przeglądarki. //ODŚWIEŻAM TEMAT Próbowałem dać flasha do diva i dla niego oskryptować zdarzenie onClick, ale nawet to w IE nie działa a w innych przeglądarkach nie ma problemu. Wygląda to tak:
Czy wogóle da się w Internet Explorerze zrobić coś takiego dla Flasha? Ten post edytował rasten 15.07.2010, 10:06:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Szczerze mówiąc to nie pamiętam jak to działa pod IE ale spróbuj mu podać wmode na opaque.
Poza tym takie rzeczy robi się we flashu, żeby uniknać w/w cyrków. // EDIT wmode transparent powinno się unikać. Za bardzo spowalnia animację. Ten post edytował wookieb 15.07.2010, 10:08:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wmode=transparent jest w tym przypadku wymagane aby animacja prawidłowo się wyświetlała
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No to niestety nie obejdzie się bez flashowca.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:28 |