![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ....
mam radio internetowe i pewien problem otoz najlepiej dogadywac sie na ircu (nie wszyscy dje sa do tego chetni..) mam zamiar zrobic skrypt ktory sprawdzi obecnosc osoby - czy siedzi na kanale czy nie. jezeli jej nie bedzie to do panelu DJa sie po prostu nie dostanie i nie bedzie mogla prowadzic audycji. problem jest z odswiezaniem u eggdropa listy obecnych na kanale.... jest tu jakas osoba ktora sie na tym zna? bo ja mam 10minut a to mnie nie zadowala.... miminalnie to 1 min (najlepiej co do sekundy:)) sam zaraz cos pokombinuje ale ostatnie proby zakonczyly sie niepowodzeniem ![]() z gory dzieki za wszelka pomoc ![]() i najlepiej jakby to byla TCL pod eggdropa -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz na jakims forum od botów ircowych...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat Napisz na jakims forum od botów ircowych...
ejj tu taz moze znajdzie pomoc z tego co pamietam eggdrop mial troche bledow polecam void (jezeli nazwa mnie nie myli) botamy zajmowalem sie kupe lat temu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yyy ?
Skrypt wchodzący na IRC, sprawdzajacy nicka zajmie nie więcej niż 50 linijek. Polecam poszukać w RFC (nie pamiętam numeru) - znajdziesz dokładną specyfikację protokołu, do którego napisanie skryptu jest naprawde banalne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... to jest pomysl
![]() musze pokombinowac -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zapuytaj Setha o jedo XBS'a
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zapuytaj Setha o jedo XBS'a
![]() Armatę na muchę? Wystarczy połaczy sie z ircem, wyslać odpowiednie komendy, pobrać dane i zinterpretować wynik - co można zrobić bardzo prosto, przy pomocy kilku fputs i fgets. O ile dobrze pamiętam, to żeby sprawdzić, czy osoba jest na serwerze nawet nie trzeba wchodzić na kanał, ystarczy mu wysłać np. PING -- o ile dobrze pamiętam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Kod /whois
/who *php.pl /who *it*!*@* |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak btw : napisalem wczoraj przez ok 2 h bocika prostego na irc'a...
laczy sie z podanym serwerem, ustawia sobie nick, realname itp... i laczy sie na kanal. Bot stoi juz 8 godzin, i nie jest zle. Jedyna jego funkcja to dawanie opow osobom. Dzieje sie to po otrzymaniu PRIVMSG z haslem.... wiec samemu nie jest trudno napisac wlasnego bocika. jestem z siebie zadowolony ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Zapuytaj Setha o jedo XBS'a
![]() mam go na kompie ![]() -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 00:09 |