![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kilku godzinach męczenia się z tym, stwierdziłem, że czas zasięgnąć rady innych. Otóż stworzyłem CMS do pewnej strony, w której wykorzystuję modRewrite. Jest on używany do normalnej strony jak i do panelu. Wgrałem TinyMCE oraz plugin PHPImage, który w normalnych warunkach działa bezproblemowo (tam gdzie nie używam modrewrite).
Na początku miałem problem taki, że w oknie phpimage po wybraniu pliku i kliknięciu upload, plik wgrywał się na serwer ale nie było go widać w oknie. To naprawiłem dodając "/" do $url_image_directory w config.php. nadal jednak nie mogę wstawić obrazka do samego "ciała" tinyMCE. Ciągle dostaję błąd "Please choose an image before loading.image ". Próbowałem zmieniać ścieżki jak tylko się da, szukać w funkcjach pluginu jak i samego tinymce odpowiedzialnych za wstawianie treści, lub znaleźć źródło tego błędu, ale utknąłem w martwym punkcie. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Spróbuj dać do konfiguracji:
I zobacz w wiki, jak się wyłącza relatywne URL. Może Ci się też przydać moje FAQ: http://eriz.pcinside.pl/weblog/tinymce-faq-184.html -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a więc tak, w tiny_mce_init.js mam:
convert_urls : false, relative_urls : false, daje to ładniejsze linki przy wgrywaniu zdjęcia, oto część logu: file_dst_name : banner_kajaki_PL_2.png file_dst_pathname : /home/edga/ftp/uploads/images w polu imageUrl mam np. /uploads/images/banner_kajaki_PL_2.png czyli wszystko pięknie. Tylko czemu przy wstawianiu nagle tinymce nie rozpoznaje zdjęcia i zwraca błąd jakby pole było puste? Szukałem w różnych miejscach, nawet w funkcji mceSetContent, ale nie mam pojęcia jak to naprawić Ten post edytował TheaSiX 14.07.2010, 19:09:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż całą konfigurację.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A w kodzie samej wtyczki (PHP) coś zmieniałeś ze ścieżek?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja polecam zamiast tiny MCE edytorek xinha
![]() tam wszystko działa bez problemów ![]() -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 03:26 |