![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku chciałbym zaznaczyć że jestem kompletnym amatorem i próbowałem już wysłać ten mailing
![]() Więc zacznę od tego że zebrałem bazę 1200 maili i ciągle rośnie, chciałbym rozesłać mailing ale pojawia się problem, jak wysłać mailing mając jedynie plik .sql? Ściągałem jakieś programy do mailingów ale w tym formacie żaden program mi nic nie wyśle. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykły plik php, a w nim mail
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sql to pewnie zrzut tabeli . ja radzę tak z bazy pobieraj e-mail w i pętli while wykonuj wysłanie e-mail przez funkcje mail
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz na serwie w cPanelu fantastico to zainstaluj sobie PHPlist do rozsylania mailow. Jak nie masz fantastico tez mozesz to zainstalowac oczywiscie tyle ze recznie
Ten post edytował boro11 12.07.2010, 22:36:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam cpanela tylko directadmina, może mi ktoś doradzić jak wysłać ten mailing? Potrzebuje zrobić to dzisiaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zaimportuj ten plik sql do bazy danych
2. Zrób zapytanie powinno to wyglądać mniej więcej tak, oczywiscie musisz pozmieniać nazwy tabeli w zapytaniu i powpisywac dane o bazie:
Ten post edytował amii 13.07.2010, 08:15:15 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczepię się do tematu bo nie ma sensu robić kolejnego... Jak sprawdzić czy ten mail w pętli został wysłany? I gdyby nie, wyświetlić jakiś komunikat o błędzie bądź zmienić status w bazie na "nie wysłano" przy odpowiednim mailu. I jeszcze jedno, czy funkcja mail() jest wydajna? I nie zadławi się przy 500 000 adresów mail w bazie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczepię się do tematu bo nie ma sensu robić kolejnego... Jak sprawdzić czy ten mail w pętli został wysłany? I gdyby nie, wyświetlić jakiś komunikat o błędzie bądź zmienić status w bazie na "nie wysłano" przy odpowiednim mailu. I jeszcze jedno, czy funkcja mail() jest wydajna? I nie zadławi się przy 500 000 adresów mail w bazie. Lepiej użyć SMTP (przy pomocy PHPMailer czy innego wynalazku). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:56 |