![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wielka prosbe do Was. Jestem jeszcze cienki jesli chodzi o php a potrzebuje pewnego skryptu. Wiem, ze wam zajmie to kilka minut, a ja musialbym meczyc sie kilka tygodni nad tym.
Skrypt ktory bedzie pobieral fragment tej strony: http://stream2.nadaje.com:8076/played.html dokladnie to co jest pod Played@Song Title (bez godziny) bedzie dodawal ja do bazy danych. Z tego co wiem to trzeba uzyc file_get_contents albo curl-a, a potem sparsowac ten kod, ale ni chu** mi to nie wychodzi. Jesli chodzi o druga czesc skryptu to mniej wiecej wiem jak to zrobic, problem w tym, ze dane na tej stronie zmieniaja sie srednio co 3minuty i chce aby to bylo dodawane automatycznie bez mojej ingerencji... Mam nadzieje, ze rozumiecie o cco chodzi i spelnicie dobry uczynek pomagajac tepemu koledze. Z gory dzieki za wszystkie opowiedzi i poswiecony czas... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz gotowca ? Zapraszam tu: Forum: Gielda ofert
link nie dziala... od siebie powiem tyle ze dane wyciagniesz funkcja preg_match('/<div id="song_title">(.*)</div>/', $fileGetContentsResult, $title); w zmiennej $title bedziesz mial zawartosc div'a o id="song_title" - to oczywiscie tylko przyklad. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:44 |