![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej! Słuchajcie mam następujący problem (a może i nie mam) z accordion menu w jquery, a dokładniej:
Kiedy rozwijam dłuuuugie menu w pionie i w momencie rozwijania strona przesuwa się w lewo bo pojawia się po prawej scrollbar przeglądarki, kiedy zwijam scrollbar naturalnie znika i strona znów przesuwa się w prawo. Czy to jest normalne zachowanie? Czy jest jakiś sposób na to?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Pozdrawiam! Ten post edytował alano 12.07.2010, 09:58:48 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Taaak... Opisujmy dalej coś co można poprostu pokazać i opatrzyć krótkim komentarzem. W skrócie DAJ LINK.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki za chęć pomocy:
Oto link: http://angfr.hekko.pl/test/index2.htm Poklikaj w nagłówki menu po lewej i sam zobaczysz, strona lata (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ((( |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Tak jest to normalne.
Pomijając technicznie znaczenie takiego zachowania to nadal nie rozumiem po co umieszczać takie menu na stronie. Przemyślany dobry układ strony (i logika osoby zarządzającej) nie będzie miał/a problemów z odpowiednią ilością linków. |
|
|
|
|
|
|
|
dzięki. przemyślę to.
mam jeszcze pytanie, jak zwiniesz wszystkie trzy zakładki to stopka wchodzi na teskt po prawej stronie, jak można ten problem rozwiązać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
|
|
|
|
Zacznij od poprawnego złożenia szablonu. Nie rozumiem dlaczego stopka znajduje się w divie lewej kolumny. Powinna być na samym dole bloku obejmującego całą twoją stronę. A wtedy problem sam się rozwiąże.
P.s. oczywiście stopka bez "float: left" |
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki wielkie! za odpowiedź i na dodatek błyskawiczną! Pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 00:10 |