![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki problem: skrypt pobiera kod html z serwera i porównuje go z plikiem txt (jeśli jest taki sam - wypisuje "taki sam", jeśli nie "nie"). Niestety za każdym razem pojawia się "nie", nawet sprawdzałem kody porównując programem. Dokument html pobierany jest za pomocą CURLa. Drugi plik to plik tekstowy *.txt. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A moze kod?
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php
plik pobierający kod html:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A co to to?
Sprawdź po prostu co zawierają obie porównane zmienne. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
tak, właśnie próbowałem. Pokazywało dokładnie to samo... (używając echo() )
$url=curl.php; - to plik odpowiedzialny za pobieranie danych (jego zawartość to dolny kod, który podałem) Ten post edytował bartisz 11.07.2010, 15:58:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polaczylem oba pliki
i kod dziala, ale chyba wiem z czym masz problem prawdopodobnie strona za kazdym razem generuje jakas reklame czy cos takiego i zmienia sie ilosc znakow... |
|
|
![]()
|
|
Wyświetl zmienne za pomocą var_dump. Zobaczysz wtedy parę białych znaków które mogę nie pasować.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Plik do curl i index.php właśnie muszą być oddzielne ;/ to jest podstawa mojego skryptu.
Wyświetl zmienne za pomocą var_dump. Zobaczysz wtedy parę białych znaków które mogę nie pasować. ze strony -> 1166 z pliku txt ->1201 oczywiście oba są stringami macie jakieś pomysły, co by mogło powodować tą rozbieżność? btw. strona nie generuje żadnych reklam. Ten post edytował bartisz 11.07.2010, 16:26:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 2 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 daj trim na oba, powinno zadzialac bo mozliwe ze eof lapie ci na koncu
2 machnij echo i odpal plik w konsoli php plik.php >> C:/plik.txt pozniej wyswietl druga zmienna i odal tak samo tylko inna nazwe pliku i szukaj roznic |
|
|
![]() ![]()
|
|
1 daj trim na oba, powinno zadzialac bo mozliwe ze eof lapie ci na koncu 2 machnij echo i odpal plik w konsoli php plik.php >> C:/plik.txt pozniej wyswietl druga zmienna i odal tak samo tylko inna nazwe pliku i szukaj roznic z trimem próbowałem wcześniej ;/ ale z problemem poradziłem sobie używając funkcji strpos() ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 20:26 |