![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam w bazie MySQL mam w rekord, w który zawiera
Z kolej w innej tabeli jest rekord który zawiera wartość zaznaczoną do tego przycisku podczas edycji - która wartość została zaznaczona a potem formularz został wysłany.
I problem polega na tym gdy wybiera ten kod HTML z bazy i wstawiam go na stronę to chcę gdy ta wartość z drugiej tabeli zgadza się z tym co jest w value był dopisany kod selected='selected', ale nie udaje mi się. Jak na razie mam takie coś:
Z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował DamianLii 10.07.2010, 09:10:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego trzymasz w bazie kod całego inputa? powinieneś trzymać jakieś informacje na podstawie, których wygenerujesz inputa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik INI gdzie są w nim właśnie takie podstawowe informacje o takim INPUT'cie, gdy dodaje ten panel na stronie to z tego INI jest generowany przycisk. I może właśnie zrobię tak że po kliknięciu w edycje tego panelu będzie generowany ten INPUT z pliku INI, a w DB będę trzymał tylko dane co zostało wybrane.
--- Ale mam takie pytanie, jak by wyglądało właśnie to "preg_replace" w moim przypadku. Ten post edytował DamianLii 10.07.2010, 11:43:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 16:23 |