![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robie sobie do pracy taki oto wspomagacz, zamiast zeszytu, co by mi sie to latwiej szukalo ![]() ![]() http://bercow.viphost.pl/test/index.php http://bercow.viphost.pl/test/add.php 1.Mamy liste i ID=1, ID=2, ID=3, .... Teraz chciał bym aby ID mod 2 == 0 mialo classe list1, a ID mod 2 == 1 list2. Czyli co druga linijka ma byc szara, chcialem to zrobic tak, ale jakos nie chce zadzialac.
1.1 Drugi problem poniekad odwołuje sie do pierwszego chce zrobic tak, aby usuwanie zmienialo w bazie pole 'usuniete' z 1 na 0, a wiersz wtedy nie bedzie sie wyświetlał, jedynie na innej stronie pod zakladka usuniete. Co zrobic aby zachowac koloru, jak usune ID=5 to 4 i 6 beda obok siebie. 2. Dalej usuwanie troche slabo dziala, tzn. wpisuje dobrze adres, ale nie wstawia na koncu zadnego ID, jak sie go wpisze recznie to wszystko dziala http://bercow.viphost.pl/drobnica/index.php?a=del&id= 3. Dalej dodawanie, dziala dobrze, ale jak jakiegos pola sie nie wpisze to nie dodaje rekordu, lecz nie zwraca zadnego bledu. Chcial bym, ale nie wiem jak zbytnio jak ![]() index.php
add.php
style.css #up { height: 80px; background-color: #003366; color: #ffffff; } #opcje { font-weight: bold; float: right; } #menu { height: 20px; background-color: #ff9900; font-weight: bold; color: #ffffff; } #list1 { background-color: #dddddd; } #list2 { background-color: #ffffff; } #down { height: 20px; background-color: #ff9900; } .nazwisko { width:200px; font-size:12px } baza
Przepraszam za drugi post, ale w tamtym wywala mi, ze mam za przekroczylem maksymalna dlugosc ![]() Jeszcze jedna sprawa, nie wiem skad, ale w add.php mam miedzy <div id="list"> (zolta belka) a formularzem bardzo duzo enterow, jak by tam bylo <br /><br /><br />... Ale tam nic takiego niema, nie wiem skad one sie biora o.O |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmiast mod ustaw % i dodajesz licznik, który nie patrzy na to ile jest rekordów. 2.
Zamień na:
Te {$r->id} coś nie działa widocznie ![]() Ten post edytował muk4 9.07.2010, 21:35:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie i co do kolorow i kasowania miales racje, potraktowalem to jako obiekt, a powinienem jako tablice asocjacyjna.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym jeszcze Cię pochwalić, za dostarczenie tak dużej ilości materiału
![]() Medal lub kufelek ![]() Ten post edytował muk4 9.07.2010, 21:59:39 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie za ... kufelek
![]() Dalej jak jak widac mam na stronie trzy napisy "Wszystko Odebrane Nie odebrane Usunięte" domyslnie beda to linki, teraz pytanie, zrobic dla kazdego linku osobna podstrone, a wiec: Wszystko - $wynik = mysql_query("SELECT * FROM sprzet ") Odebrane - $wynik = mysql_query("SELECT * FROM sprzet WHERE `odebrano`='TAK'") Nie odebrane - $wynik = mysql_query("SELECT * FROM sprzet WHERE `odebrano`='NIE'") Usunięte - $wynik = mysql_query("SELECT * FROM sprzet WHERE `usuniete`='1'") Czy lepiej, w jakis magiczny sposob, zrobic to na stronie? Zmienilem fragment odpwoeidzialny za usuwanie, i obecnie nie usuwa z bazy, ale zmienia wartosc `usuniete` z 1 na 0
Ten post edytował bercow 10.07.2010, 00:28:02 |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to, że jak klikniesz np. usunięte to w divie list pokażą się wszystkie usunięte? Jeśli tak to:
To jest zapytanie jakie dajesz do listowania wszystkiego - więc musisz zamienić te zapytanie. Ja bym proponował tak: Do linków wszystko, odebrane dać zmienną przez GET i potem według tej zmiennej ustawić zapytanie.
i potem linki http://bercow.viphost.pl/test/index.php?show=odebrane itd. Jak chcesz wszystkie rekordy wylistować z bazy to po prostu nie dajesz show czyli adres normalny: http://bercow.viphost.pl/test/index.php Zainteresuj się switch. PS. Radzę ci założyć hasło na stronie, bo ktoś kiedyś znajdzie ten post i ci wszystko pousuwa ![]() Ten post edytował muk4 10.07.2010, 11:16:26 |
|
|
![]()
|
|
Haslo zapewne bedzie, ale jak widzisz w samym linku mam http://bercow.viphost.pl/test/index.php wiec to sie pewnie zmieni
Myslalem, aby to zrobic mniej wiecej tak, ale Twoj sposob tez dziala ![]()
Zdalem sobie sprawe, ze i tak na usuniete bede potrzebowal drugiej strony, aby zrobic opcje undelete, ew. w jakis if. Dalej jakos musze sobie poradzic z szukaniem, odrazu tworzy mi sie adres http://bercow.viphost.pl/test/?wartosc=&all=warto%C5%9B%C4%87&odebrano=NIE&szukaj=Szukaj&przyjete=Gda%C5%84sk Chcial bym, aby przy zaznaczonym przycisku wszystko, cala reszta byla odznaczona (nie zablokowana). Nie ma sensu szukania wszedzie i jeszcze gdzies, co zrobic z odebrane i przyjete, dac jeszcze jedna dodatkowa opcje pusta, albo *? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedna sprawa, nie wiem skad, ale w add.php mam miedzy <div id="list"> (zolta belka) a formularzem bardzo duzo enterow, jak by tam bylo <br /><br /><br />... Ale tam nic takiego niema, nie wiem skad one sie biora o.O Po każdym </td> dawałeś <br /> a jest to niepotrzebne, bo jak zamykasz wiersz w tabeli, to następny automatycznie przechodzi do następnej linii, a te <br /> wskoczyły przed tabelę, bo nie znajdują się w żadnej komórce. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdzie, bo nie widze ? jedyne <br /> widz w polu klient, ale jest ono w obrebie jednego pola tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
Np tutaj (dalej też są):
KOD =============================================== <tr> <td>Data:</td><td><input type="text" name="data" value="<? echo date("d-m-Y");?>"> </td><br /> </tr> <tr> <td>Nr. karty:</td><td><input type="text" name="karta"></td><br /> </tr> <tr> <td>Typ:</td><td><select name="typ" size="1"> <option>Mikrofalówka</option> <option>Odkurzacz</option> </select></td><br /> ================================================== Ten post edytował muk4 10.07.2010, 21:35:36 |
|
|
![]()
|
|
A no faktycznie, nie domyslilem sie, ze o add.php chodzi. Ale teraz pojawilo mi sie jedno < i nie umeim go znalesc, widze ze mam 130 < i 129 >
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Coraz lepiej, tylko teraz mam problem z edycja tzn. formularz wyglada brzydko nie ladnie, nie dziala tabela, a <br /> to nie wyjscie, i dane inne niz type="text" nie wczytuja sie. Chcial bym sworzyc dodatkowa podstrone z opcja ustawien, tj. mozliwosc dodania dodatkowo, typu, firmy, i aby wyswietlaly sie one, czyli cos takiego
Mniej wiecej tak by to mialo wygladac, ale nie chce jakos dzialac. Druga sprawa, dodawanie otwiera mi sie ladnie w nowym oknie, niestety nie moge tak zrobic z edycja, nie moge umiescic jakos kodu, najprawdopodobniej jest to wina #, ale na co go zamienic ?
Dalej musze sie zajac szukajka, ale jak wymusic odznaczenie pola "Wszystko" jeżeli zaznacze jakies inne pole, i w druga stone odznaczenie wszytskiego gdy zaznacze pole "Wszystko". Chodzi o to, by nie szukac wszedzie i jeszcze gdzies. Co zrobic z polami wyboru, czy one powiny miec dodatkowa opcje "*" czy wystarczy dodac <option></option>, trzeba wtedy zrobic if'a ktory sprawa czy to pole jest puste i nie szuka po nim? I jeszcze jedna sprawa, nie moge zrobic odusuniecia, ze tak to nazwe, albo tylko usuwa, jak $del_stat == 0 wezme, albo zmienia status na nieusuniety, mimo iz bledu nie wywala, to nie chce dzialac.
Ten post edytował bercow 13.07.2010, 19:22:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:26 |