![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2003 Skąd: Kłodzko / Wrocław / Droszków ... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto problem.
Nie mogę zmienić hasła do bazy MySQL na Mandrake Linux 9.2. Mimo poniższych prób nie udało mi się tego zrobić: - loguję się w konsoli jako root [su] - uruchamiam mysqladmin - próbuję zmienić hasło: mysqladmin -uroot password nowe_haslo i wywala mi ciągle dostęp Cytat mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user: 'root@localhost' (Using password: YES)' - próbowałem też: mysqladmin -uroot -p ale też mi to nic nie pomogło. Czy jest jakaś inna metoda zmiany hasła MySQL pod Mandrake 9.2? -------------------- Choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, albowiem mam gdzieś na twardzielu manuala....
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapomniałeś o -p
[sql:1:97e7bd4f66] # mysqladmin -u root -p password 'xxxx' [/sql:1:97e7bd4f66] -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2003 Skąd: Kłodzko / Wrocław / Droszków ... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie dalej bez zmian (w opisie zapomniałem umieścić -p).
Pojawia się enter password ale jak wpisuje nowe hasło to wywala mi dalej brak dostępu. Nie wiem co z tym fantem zrobić. :? - [:::K:::] -------------------- Choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, albowiem mam gdzieś na twardzielu manuala....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak cie pyta o haslo to wpisz stare haslo...
-------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]()
|
|
Ano właśnie problem w tym, że mi się hasło jakoś z głowy ulotniło i nie wiem teraz jak się do tego dobrać! :oops:
- [:::K:::] -------------------- Choćbym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, albowiem mam gdzieś na twardzielu manuala....
|
|
|
![]()
|
|
heh.. poszukaj gdzieś na necie google lub po prostu reinstall bazy.
Jak miałeś coś tam ważnego i nic nie znajdziesz... to będziesz wiedział, że haseł się nie zapomina 8) Pozdro -------------------- Oooo, cia is on the phone... Ok, I got it. Shit I lost it.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |