![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe zagnieżdżone komentarze. Jak to nie ma w skrypcie?
![]() Edit: Ktoś tu chyba swoje posty usuwa: Cytat shreker odpowiedział na temat o nazwie "[PHP]zakodowanie i zabezpieczenie stopki" , który subskrybujesz.
Temat możesz znaleźć tu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=15...view=getnewpost Może być więcej odpowiedzi w tym wątku, ale tylko 1 e-mail dziennie jest wysyłany dla każdego subskrybowanego tematu. Wynika to z limitu ilości e-mail'i wysyłanych do Twojej skrzynki odbiorczej. Ten post edytował pedro84 9.07.2010, 18:30:39 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem funkcje wp_list_comments() w comment-template.php, ale nie mogę znaleźć wywołania tej funkcji, w jakim pliku to jest?
Poza tym zainstalowałem Polski WordPress 2.8.4 PL i używam standardowego stylu - ani nie mogę odpowiadać na czyjeś wypowiedzi przez co nie tworzy się zagnieżdżanie. Cytat Ktoś tu chyba swoje posty usuwa: Pomyłka chyba :? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Codexie znajdziesz info na ten temat. A ustawiłeś zagnieżdżony komentarze?
Możliwe, że pomyłka, nie wiem. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz komentarze oparte o MySQL to ja bym to zrobił tak:
w tabeli z komentarzami dał dodatkowo 1 pole Np. |id||news_id|reply|author|content|date| Wszystkie pola chyba zrozumiałe oprócz reply: Jeżeli wysłany komentarz to po prostu zwykły komentarz do wpisu na stronie (newsa, notki) to reply = 0 Jeżeli jest to odpowiedź na inny komentarz to wtedy w reply znajduje się id tego komentarza. Ten post edytował muk4 9.07.2010, 19:02:33 |
|
|
![]()
|
|
Jak masz komentarze oparte o MySQL to ja bym to zrobił tak: w tabeli z komentarzami dał dodatkowo 1 pole Np. |id||news_id|reply|author|content|date| Wszystkie pola chyba zrozumiałe oprócz reply: Jeżeli wysłany komentarz to po prostu zwykły komentarz do wpisu na stronie (newsa, notki) to reply = 0 Jeżeli jest to odpowiedź na inny komentarz to wtedy w reply znajduje się id tego komentarza. Wiesz co to Wordpress? Bo wątpu to Ty nie przeczytałeś. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@PEDRO84
Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi. Cytat chciałem spróbować bazować na mechanizmie WP Chciałem to czas przeszły, więc uważam że interesują go wszystkie sposoby. Ten post edytował muk4 9.07.2010, 19:16:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może rozbicie na 2 tabele w bazie komentarzy w drzewo 'rodzic_id' i 'id_posta'
a w drugiej dane 'id_dokumentu' 'id_posta' i zawartość komentarza. dla pobranego posta z danych wziąć id_posta wyszukać w tabeli drzewo w polu rodzic_id i dla kazdego otrzymanego wyniku pobrać dane z tabeli dane z id otrzymanego jako dziecko. |
|
|
![]()
|
|
OK już mam mniej więcej zarys w głowie, ale w jaki sposób "przesortować" tablice ARRAY (z rekordami komentarzy) tak aby post dziedziczący był pod właściwym postem? W tej chwili to wyświetla się tak:
Kod #1 komentarz #2 komentarz (tu powinien być dziedzic o id #5, #6) #3 komentarz #4 komentarz ----- #5 komentarz (powinien pod #2 się znaleźć) [lekko wysunięty*] ---- #6 komentarz (j/w) [lekko wysunięty*] W pętli foreach przy wyświetlaniu komentarzy dodałem taki wpis: |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na Twoim miejscu oparłbym to na drzewku Nested Sets.
http://dev.mysql.com/tech-resources/articl...hical-data.html http://artykuly.zyxist.com/czytaj.php/drzewa_w_php_i_mysql -------------------- |
|
|
![]()
|
|
kipero pierwszy link pokazuje mi prawidłową strukturę bazy + przykładowy select - taki etap to ja już mam za sobą. Potrzebuje tylko sortowania (patrz post nr#9).
muk4 - strukturę mam tak jak napisałeś; nowa kolumna w tabeli "komentarze" - tylko trochę "niewygodnie" to będzie sprawdzać każdy komentarz czy ma rodzica; szczególnie jak komentarz będzie miał parę rodziców i tylko zwiększę sobie liczbę zapytań. Cały projekt mam, tylko nie wiem jak "posortować" tablice pobraną - wszystko opisałem w poście #9 |
|
|
![]()
|
|
Wyskrobałem takie coś. Z ciekawości chciałem sprawdzić czy zadziała.
Tak to wygląda u mnie: ![]() OFC zmień sobie jak chcesz tylko zostaw ten margines w spokoju i będzie dobrze ![]() Ten post edytował muk4 10.07.2010, 19:59:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:02 |