![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem. Zrobiłem wysakkujące okienko w jQuery według tego poradnika: http://yensdesign.com/2008/09/how-to-creat...p-using-jquery/ Do okienka wstawilem formularz mail w php. Tak wygląda cały kod, okienko z zawartym formularzem.
I mam taki problem, wysyłam formularz i jest ok wszystko wiadomość przychodzi na maila (bez polskich znaków, też proszę bardzo o podpowiedź jak zmienić kodowanie żeby było dobrze, na stronie jest ok, ale w treści maila juz nie). I pojawia się komunikat że wysłano. Super jest ok. Zamykam okienko. Uruchamiam ponownie i wciąż jest komunikat z podziękowaniem a nie formularz do wypełnienia. Trzeba jeszcze raz wejść na tą stroną, żeby był formularz, samo odświerzanie nic nie daje. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? PS. Kod php mam <!-- PHP --><!-- ENDPHP --> tak ponieważ jest to plik stylu phpBB3 i nie mogę zapisać pliku jako php. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Nie wiem czy można tutaj, ale podbije. Bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu. Ten post edytował cypeczek 9.07.2010, 18:31:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno coś jest nie tak z tym count($_POST). Formularze sprawdza się najczęściej za pomocą "submit" a więc przycisk ma jakąś tam nazwę np. "submit" i sprawdzasz isset($_POST['submit']).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale formularz działa poprawnie. Tylko jak zrobić żeby po wysłaniu pokazał się komunikat wysłano. A potem po odświeżeniu, albo po zamknięcia okienka formularza był on znowu formularzem, a nie wyświetlał się tekst wysłano.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przegladarka zapisuje dane do pamieci podrecznej, wiec dopiero po odswiezeniu otwiera na nowo. Daj po wyslaniu formularza header location i chyba bedzie po problemie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie wiem czy Cię dobrze rozumiem. Jeśli chcesz żeby w okienku wywołanym za pomocą jQuery user mógł wysłać maila a później w tym samym okienku pojawiło się info o wysłaniu maila to musisz skorzystać z AJAX. Za pomocą AJAX wyślesz maila, odbierzesz komunikat czy się udało i odpowiednio podmienisz zawartość tegoż okienka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, a takie pytanko. Jakbym chciał wywołać tego popupa, ale w czasie wykonywania kodu php? Tzn. chciałbym aby wyświetliło mi tego popup'a gdy logowanie się nie powiedzie. A nie jak w tym przykładzie po kliknięciu na button.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:29 |