![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki statusik do serwerów gier LGSL i nasuwa mi się kwestia... Przy swoich serwerach mam dopiski od właścicieli serwerowni, czyli ich nazwę. Przypuśćmy, że serwer ma nazwę "Serwer gier @strona.pl" Mam 3 serwery, czyli jeszcze dochodzi "Serwer gier 2 @strona.pl" i "Serwer gier 3 @strona.pl". Zmienna $misc['server_name'] wyświetla w foreachu nazwę serwera. Chciałbym dodać takiego if:
Przy trzech serwerach musiałbym dodać trzy takie regułki albo zrobić else... Czy jest możliwość, aby zrobić coś takiego:
Czy jest jakiś znak, który zastępuje wszystkie znaki? Jakaś gwiazdka czy kropka? Zamiast dodawania 3 regułek, wystarczyło dodać by jedną. Wtedy:
Przepraszam, że to objaśniam w taki skomplikowany sposób, ale nie wiedziałem, jak to lepiej opisać. Ten post edytował fastlone 9.07.2010, 12:30:51 -------------------- Nie bój się kliknąć
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj się wyrażeniami regularnymi:preg_match() ...
lub funkcjami wyszukującymi ciąg znaków (strstr()) o ile dobrze zrozumiałem problem, powinno ci pomóc Ten post edytował zordon 9.07.2010, 12:36:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 15 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest w tym, że nie umiem PHP i sam tego nie zrobie :X
-------------------- Nie bój się kliknąć
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To masz 3 wyjścia
Ten post edytował Wicepsik 9.07.2010, 13:08:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo poczytaj o switch, preg_match... Poczytaj trochę. Switchem możesz po chłopsku zrobić i będzie działać
![]() -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:19 |