![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Spłodziłam szablon i brakuje mi w nim jednej rzeczy. Mianowicie, chciałabym żeby na białym tle z prawej strony pojawił się graficzny scroll. Wiem, że do tego trzeba użyć javę, mam napisany też kod. Nie wiem tylko, gdzie co trzeba wkleić, bo nawet kiedy wklejałam wg instrukcji - nie działało. Czy moglibyście mi pomóc? Bo widocznie gdzieś muszę mieć błąd, albo czegoś zapomniałam i jestem w kroppce, dzięki! adres strony: Odwiedź moją stronę Wysyłam html szablonu, niżej kod suwaczków. Z góry dziękuję! Szablon:
KOD SUWAKÓW: to trzeba wrzucić gdzieś w head: a tu cała reszta:
Ten post edytował oruen 9.07.2010, 10:53:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
I w czym tkwi problem?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak połączyć oba kody, żeby ten scroll działał, tekst nie wyjeżdżał poza białe pole a na dodatek, żeby suwak był po prawej stronie za tekstem;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż, jak kombinujesz; raczej na tacy nie dostaniesz.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale przecież ja już wszystko sama zrobiłam, nie proszę o podanie mi czegokolwiek na tacy, pytam tylko, w które miejsce w kodzie wkleić to, co zrobiłam SAMA, ewentualnie o wskazanie mi błędu, żebym wiedziała, gdzie go poprawiać. Robiłam tak jak znalazłam w różnych instrukcjach, w head wstawiałam to ze skryptem, a kod suwaka wklejałam we wszelkie możliwe miejsca, przed div id="main", za tym, na początku body, nawet w head, tam, gdzie początkowo opisuję body { (...)#main}, wszystkiego próbowałam i albo gdzieś mam potężny błąd w html szablonu albo muszę inaczej użyć javy, czego sama nie zrobię, bo nic ponad to, co zrobiłam - nie rozumiem.
EDIT: Dobra, scroll umieszczony na stronie, tekst się zawija ale nadal - javascript nie działa, ponieważ suwak się nie przewija. Proszę o pomoc, dlaczego tak się dzieje? Ten post edytował oruen 9.07.2010, 13:15:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 13:05 |