![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam perfidny problem z botem w php. Wiem zaraz wszyscy powiedzą, że php się do tego nie nadaje.
Mam kod tego typu:
Problem polega na tym, że skrypt czeka aż zmienna $p['READ_BUFFER'] zostanie uzupełniona nadchodzącym pakietem i przez to warunki, które są poniżej nie wykonają się dopóki nie dojdzie pakiet... a chciałbym najlepiej tak, aby zmienna $p['READ_BUFFER'] nie zostawała uzupełniana gdy nie ma żadnego pakietu. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, może ktoś z Was robił tego typu rzeczy w php i będzie znał na to radę. Bardzo proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A do czego to bot? Nie da rady w curl?
swoją drogą możesz zmniejszyć timeout Ten post edytował fifi209 9.07.2010, 11:26:52 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak przez cURL chcesz napisać bota do IRC-a...?
Cytat Problem polega na tym, że skrypt czeka aż zmienna $p['READ_BUFFER'] zostanie uzupełniona nadchodzącym pakietem i przez to warunki, które są poniżej nie wykonają się dopóki nie dojdzie pakiet... Czytaj mniejszymi paczkami? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak przez cURL chcesz napisać bota do IRC-a...? Właśnie nie zwróciłem na to uwagi, że to irc. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj mniejszymi paczkami? Niestety to nic nie daje nawet jak się ustawi na mniejsze lub nic nie wpisze, tak czy siak funkcja czeka aż otrzyma pakiet. Jedyne rozwiązanie (najgorsze) to wysyłanie jakiegoś żądania do serwera, tak aby zwracał pakiet za każdym przeładowaniem pętli, ale zfloodowało by to serwer i otrzymał bym kicka, więc to odpada... Ten post edytował k00sl 10.07.2010, 11:54:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:50 |