![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje gotowy skrypt blokujący te funkcje
![]() Blokowanie scrolla i prawgo przycisku myszy na stronię |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
obczaj coś takiego. Na szybko z palca ale powinno dać Ci to przykład jak zablokować prawy przycisk
a coś takiego scroll Ten post edytował john_doe 8.07.2010, 23:25:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, podejrzewam że chcesz zablokować podgląd kodu źródłowego. Pomimo iż zablokujesz prawy przycisk to i tak można zobaczyć kod wybierając opcje w opcjach przeglądarki.
Polecam Ci tą lekture http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/blokada.html http://hackme.pl/articles.html?article_id=140 Ten post edytował Barcelona 9.07.2010, 00:37:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie...
poprostu nie znalzłem ciekawego ajaxa i zacząłem korzystać z iframe. Ijak zablokuje prawy i scrolla to nie bedzie mozliwosci otworzenia strony w nowej karcie oraz w nowym oknie:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A chcesz się założyć że będzie można?
![]() A patrzyłeś na mintajax.pl ? Dobra, Polska biblioteka. A przede wszystkim bardzo prosta w użyciu. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
nie ma nawet żadnego przykładu uzycia;/
mam wczytaną bibliotekę jquery do tego wiec nie będzie to przeszkodą ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak masz jQuery, to po kiego grzyba mintAjax? Nie róbcie mu sieczki.
Cytat Ijak zablokuje prawy i scrolla to nie bedzie mozliwosci otworzenia strony w nowej karcie oraz w nowym oknie:) Wystarczy, że kliknę na linka kółkiem i Twoja teoria została obalona. Cytat poprostu nie znalzłem ciekawego ajaxa A jaki to jest wg Ciebie ciekawy AJAX...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
djsalat - na stronie minta masz głównie tylko przykłady. Popatrz dokładnie a nie tylko "odpal, zobacz, wyłącz".
erix - nie napisał wcześniej że ma jQ. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Wystarczy, że kliknę na linka kółkiem i Twoja teoria została obalona. Scroll na myszce = kółko;p a więc ciekawy to taki gdzie mam sobie stronkę z menu które sie nie odświeża i do jednego diva ładuje sie zmienna treść np. menu home galeria upload i jak ładuje galerię to razem ze skryptami w headzie. i to samo z uploadem;/ a i linki u góry zeby były moja_strona/home/ moja_strona/galeria/ moja_strona/upload/ znalazłem kilka przykładów ale nie spełniały tych norm np: Nr 1 Nr 2 Nr 3 Wystarczy, że kliknę na linka kółkiem i Twoja teoria została obalona. Scroll na myszce = kółko;p a więc ciekawy to taki gdzie mam sobie stronkę z menu które sie nie odświeża i do jednego diva ładuje sie zmienna treść np. menu home galeria upload i jak ładuje galerię to razem ze skryptami w headzie. i to samo z uploadem;/ a i linki u góry zeby były moja_strona/home/ moja_strona/galeria/ moja_strona/upload/ znalazłem kilka przykładów ale nie spełniały tych norm np: Nr 1 Nr 2 Nr 3 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat erix - nie napisał wcześniej że ma jQ. : Cytat mam wczytaną bibliotekę jquery do tego wiec nie będzie to przeszkodą Cytat a więc ciekawy to taki gdzie mam sobie stronkę z menu które sie nie odświeża i do jednego diva ładuje sie zmienna treść np. To wyguglaj sobie jQuery load, masa przykładów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
http://mintajax.pl/Przewodnik/Kontrolki/
Patrz, zakładki. Zresztą zależy to od tego co chcesz mieć w takich zakładkach, jak proste informacje, to można to nawet na samym JS oprzeć. I nie zgodzę się z tezą z scrool == kółko. Jest jeszcze opcja góra dół + przyciski dodatkowe które każdy może sobie zbindować. erix - popatrz dokładniej na kolejność postów. Nie napisał tego zanim dałem odpowiedź. Ten post edytował !*! 9.07.2010, 12:40:39 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MintAjax nie jest warty zachodu w porównaniu do jQuery. Używałem obu tych bibliotek i jQuery nie tyle ma więcej funkcji, to nawet AJAX jest tutaj lepiej zrobiony - spróbuj w Min'cie dodać skrypt JS w stronie którą pobierasz AJAXem tak by ten skrypt się potem odpowiednio wykonał. W jQuery to nie problem, a to już jest duża zaleta.
djsalat: Wydaje mi się, że masz lenia albo ja nie całkiem zrozumiałem, gdyż i MintAjax i jQuery umożliwiają wyświetlenie strony pobranej za pomocą AJAXa w DOWOLNEJ części strony. Sama budowa AJAXa jest taka, że da się to zrobić, więc "sukcesem" dla biblioteki byłoby uniemożliwienie czegoś takiego. Co do linków - da się zrobić takie coś za pomocą obsługi Hash'y w linkach lub Hash'y + Mod_rewrite by wyglądało to na "realny" link. Wejdź sobie na stronę w moim opisie, która jest zrobiona na podstawie zapytań AJAX (jQuery), jeżeli mi nie wierzysz, że w tej bibliotece da się zrobić coś takiego. -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
nie mogę nioc znaleź;/ wszystko jest na zasadzie ze wszytko ładuje sie do jednej strony.
przechowywane jest w tabach i są tylko one po kolei ukrywane a nie ładowane z zewnątrz ;( |
|
|
![]()
|
|
nie mogę nioc znaleź;/ wszystko jest na zasadzie ze wszytko ładuje sie do jednej strony. przechowywane jest w tabach i są tylko one po kolei ukrywane a nie ładowane z zewnątrz ;( Podaliśmy Ci informacje gdzie masz i czego szukać aby uzyskać taki efekt jaki potrzebujesz. Przestań się lenić. ps. Skie - nie wiem dokładnie co miałeś na myśli, ale w mincie użyłbym tego http://mintajax.pl/Dokumentacja/EvalScripts/ Ten post edytował !*! 9.07.2010, 13:07:59 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Po pierwsze musisz wiedzieć czego chcesz. Po drugie myśl nad tym co robisz. Po trzecie nie kopiuj kodu na oślep, zapoznaj się z nim, postaraj się zrozumieć. Po czwarte nikt nie poda Ci gotowego skryptu, ewentualnie możemy Ci wskazać błąd jeśli podasz kod.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Cytat erix - popatrz dokładniej na kolejność postów. Nie napisał tego zanim dałem odpowiedź. Fakt, mój błąd. Cytat wziąłem sobie upload z tąd upload i jak sciagnmałem paczkę było demo. i to demo dodałem do menu z tutka wyzej ale nie smigało bo upload sie nie załadował ...../ Pokaż, co zrobiłeś. I nie na pałę. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:23 |