![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z TinyMCE. Ściągnąłem najnowszą wersję i "podpiąłem" pod stronę internetową. Tak wygląda konfiguracja:
Jednak o ile w trybie "simple" wszystko jest dobrze (działa pod wszystkimi popularnymi przeglądarkami), to w "advanced" (również z zakomentowanymi wszystkimi pluginami i parametrami) poprawnie działa tylko pod Operą i IE8 (w trybie zgodności ze standardami, w trybie zgodności z IE7 już nie). W Google Chrome wyświetla się jedynie pole do wpisywania tekstu bez ramki (wszystko jest białe tak jak tło strony) oraz pasek stanu (z rozpisanym drzewem HTML) w postaci małego prostokątnego diva z paskami przewijania, z formatowaniem zgodnym z CSS całej strony. W Firefoksie edytor nie działa w ogóle (wyświetla się zwykła textarea), podobnie jest w IE8 w trybie zgodności z IE7 (i prawdopodobnie w starszych wersjach IE - nie mam możliwości żeby sprawdzić). Edytor działa też w IE9 Platform Preview, ale tam nie da się kliknąć wewnątrz niego, żeby cokolwiek wpisać (ale można wstawić tabelę, gdzie wpisywać już można). Jeśli chodzi o tabelę - w tym celu włączyłem plugin table (jest w zestawie). Ale mam z nim problem - generuje kod niezgodny ze standardami. Czy da się coś z tym zrobić? Kolejny mój problem - upload grafik. Ciężko znaleźć do tego działający plugin - chciałem więc skorzystać z tego, który polecił autor tego porównania: http://dustweb.ru/log/projects/tinymce_images/ Występuje jednak błąd: Cytat False set root directory (/storage/images) Mimo, że utworzyłem taki katalog w katalogu głównym witryny, tak jak było w przykładzie. Co z tym wszystkim zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż gdzieś działający kod z całością.
Cytat Mimo, że utworzyłem taki katalog w katalogu głównym witryny, tak jak było w przykładzie. Co z tym wszystkim zrobić? Pokaż kod, bo dzisiaj cały dzień rozwalałem tę wtyczkę. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://zsp21.szkoly.lodz.pl/beta1/index.php?p=admin
Nie zwracajcie uwagi na błędy PHP na stronie głównej - po prostu wstawiłem to na serwer bez bazy danych. A TinyMCE i tak jest na JavaScript. Ten post edytował Kpc21 9.07.2010, 16:28:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A więc TinyMCE działa u mnie na Fx, Operze, Chromie. Jedynie na Fx drobne problemy z kodowaniem i nic więcej od strony funkcjonalności samego TinyMCE. Co do pluginów uploadu to osobiście zawsze preferowałem TinyBrowser. Miałem z nim mały problem ostatnio, ale to dlatego, że robiłem oparte o sesje katalogi domowe użytkowników (by żaden bałwan nie grzebał w plikach uploadowanych przez innego usera, każdy dostaje swojego "roota") i trzeba było modyfikować pliki konfiguracyjne nieco bardziej niż tylko "podaj ścieżkę do katalogu uploadu", ale także to jeszcze zabezpieczać. A co do błędu to chyba bład mówi sam za siebie. Źle musiałeś w pliku konfiguracyjnym ustawić katalog główny lub nie ma skrypt odpowiednich uprawnień do niego.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Mówisz o tym konkretnym TinyMCE, na tej stronie? Bo np. ichniejsze demo też mi działa na wszystkich przeglądarkach.
I czy da się zrobić, żeby tabele były tworzone zgodnie ze standardami? Ten post edytował Kpc21 9.07.2010, 21:51:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:50 |