![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pliki:
modules/database/config/database.php i tutaj skonfigurowałem połączenie PDO:
Następnie mam plik application/classes/model/config.php
oraz kontroler application/classes/controller/home.php
Niestety po wpisaniu adresu w przeglądarce wywala błąd ErrorException [ Warning ]: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'login'@'localhost' (using password: NIE)
W czym jest błąd ? // edit: Temat do zamknięcia / usunięcia, ponieważ problem został rozwiązany Ten post edytował wiciu010 8.07.2010, 23:36:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale rozwiązanie mógłbyś napisać , może komus się przyda
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale rozwiązanie mógłbyś napisać , może komus się przyda Jasne więc tak. 1. Błąd wynikał z tego, że nie zmieniłem co ma być defaultowym połączeniem. Default było przy połączeniu mysql, a ja uzupełniłem dane do połączenia przy PDO. 2. Po zmianie default na PDO pojawił się kolejny błąd. Jak się okazało było to spowodowane tym, że chciałem skorzystać z ORM. Reasumując jeśli chcesz korzystać z ORM jako default musi być ustawione połączenie mysql, czyli tak jak standardowo jest w pliku database.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:05 |