![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam rejestracje i logowanie w php na sesjach. Jest już napisana edycja profilu do tego dopisałem że pokazuje użytkownikowi jego dane, i liste zarejestrowanych. Zastanawiam się jak napisac funkcje która pozwoliła by innym useron na przeglądanie kogoś profilu. Podejrzewam też że sam nic nie wymyślę z moim poziomem PHP. Ale chce sie nauczyć dla tego proszę o wytłumaczenie jak takie coś zrobić, a nie pisanie za mnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dziękuję za pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz plik profile.php i dopisujesz w adresie zmienną user_id czyli profile.php?user_id=1
i w pliku profile.php sprawdzasz czy istnieje zmienna $_GET['user_id'] i czy jest liczbą. Jeżeli tak to pobierasz do tablicy dane wszystkie usera o danym id. potem sprawdzasz czy tablica nie jest pusta - jak nie jest to dajesz info o profilu. Teraz zauwazylem ze chciales tylko opis a ja juz napisalem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował sebekzosw 8.07.2010, 04:29:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego ale nie wiem czemu nie działa (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Pomożecie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne na odwrót np.:
Przypisujesz zmiennej z lewej strony wartość zmiennej z prawej. Ten post edytował muk4 8.07.2010, 14:17:22 |
|
|
![]()
|
|
Dalej nie działa... Dodam że ten kod działa jak był wcześniej bo mam w ten sposób napisane pokazywanie własnego profilu a chcę aby pokazywało kogoś profil...
Dodam też że to jest błąd w linii 19 a oto kod błędu: Kod Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, array given in C:\xampp\htdocs\profile.php on line 19
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak napisałeś a teraz mam że jak wpisze id użytkownika jakiegoś i jestem zalogowany to pokazuje moje dane, a jak jestem wylogowany to nie pokazuje danych tylko napisy:
Kod imie: nazwisko: email: itd. Ale nie ma pobranych danych z mysql. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r($wynik; pod zapytaniem , co zwraca?
Ten post edytował gigzorr 8.07.2010, 16:52:10 |
|
|
![]()
|
|
$wynik jest użyty tylko w profilu użytkownika aby on sam mógł zobaczyć własne dane. A teraz tutaj to dałem ale nie wiem czemu tutaj nic nie zwraca. Może gryzie się z tym drugim.
Tak teraz wygląda kod ale nie wiem jak te dane pobrać. Powiem że wszystko działa ponieważ jak wpisze id usera którego nie ma to kod zwraca błąd: Kod Nie ma takiego użytkownika ale jak wpisze swoje id to standard: nie ma danych@EDIT Dobra rozkminiłem. Wystarczyło zmienić Kod echo '<br />id:<b>'. $_SESSION['id']; na: Kod echo '<br />id:<b>'. $dane['id']; Dziękuje za pomoc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) temat do zamknięcia. Pozdro Ten post edytował Jonek_1993 8.07.2010, 21:01:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:06 |