![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zmagam się z takim problemem jak wyświetlenie pogrupowanych rekordów . Baza wygląda tak id, kategoria, nazwa_pliku, szczegóły, ściągnij Teraz dane wyświetlają mi się tak Kategoria 1 test1 szczegóły ściągnij Kategoria 2 test3 szczegóły ściągnij Kategoria 1 test2 szczegóły ściągnij Kategoria 2 test4 szczegóły ściągnij
Czy jest możliwość wyświetlenia pogrupowanych rekordów próbowałem w zapytaniu mysql GROUP BY `kategoria`, ale to nie o to chodzi Chciałbym osiągnąć coś takiego Kategoria 1 test1 szczegóły ściągnij test2 szczegóły ściągnij Kategoria 2 test3 szczegóły ściągnij test4 szczegóły ściągnij Może ktoś z Państwa mnie naprowadzić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki to ma związek ?
chodzi mi o pobranie danych do jednej kategorii Kategoria 1 test1 szczegóły ściągnij test2 szczegóły ściągnij Kategoria 2 test3 szczegóły ściągnij test4 szczegóły ściągnij ORDER BY sortuje tylko |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 322 Pomógł: 15 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zrób zapytanie żeby pokazywało tyko np. Kategorie 1
A niżej zrób zapytanie do kategorii 2 itd. Troche łopatologocznie ale ja tak robie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Barcelona 7.07.2010, 09:52:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A po co robić kilka zapytań, jak można zrobić jedno (które podałem wyżej), a potem tylko zmodyfikować kod PHP?
Wystarczy chwila zastanowienia, jak zrobić, żeby za każdym razem nie pokazywało mi nazwy kategorii, skoro jest taka sama jak poprzednia... |
|
|
![]()
|
|
Dzięki dobrej duszy udało się.
Zamiast tej linijki Wstawiamy to
I jest pięknie pogrupowane, prawda że proste. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:38 |