![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Od ponad pół roku pracuje nad sporym projektem (jestem grafikiem i amatorem kodowania) i stworzyłem krój/plan tego co ma zawierać. Teraz pozostaje mi stworzyć coś na zasadzie rejestratora domen który ma być dodatkiem do strony.Poświęciłem ładnych pare godzin na znalezienie skryptu, który jest przeznaczony do rejestrowania domen (a było ciężko bo polskie fora w 99,99% odsyłały do google i tak w końcu zacząłem przeglądać strony anglojęzyczne). Znalazłem OpenDomains 2.0 tyle, że mam problem ze skonfigurowaniem go. Prosiłbym o jakieś wskazówki lub linki, które pomogłyby mi skonfigurować to. Nie oczekuje gotowych rozwiązań, bo nie chce tylko skopiować czegoś, ale też nauczyć się na przyszłość. Chciałbym też dowiedzieć się na jakiej zasadzie działa połączenie i konfiguracja tego skryptu z serwerem (serwer mam wykupiony na nazwa.pl) czytałem coś o wildcard, ale nie znalazłem jakichś informacji w postaci tutoriali itp. PYTANIE... Czy można tworzyć aliasy na swojej domenie ale bez konieczności udostepniania katalogu (np. moja_strona.X.pl która przekierowuje na strone przykładowo forum.php.pl)? Jak tak to jak ? Wtedy zastanowiłbym się nad rezygnacją ze skryptu.
po tej konfiguracji wyskakuje mi bląd: http://img641.imageshack.us/i/bladq.jpg/ Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam GUNZO Ten post edytował Gunzo 7.07.2010, 01:40:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:30 |