Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL]Dziennik internetowy podział tabelki z ocenami
meron11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

robię dizennik internetowy acl mam zapisane bezpieczeństwo sesjii też tylko niemam pomysłu jak zrobić tabelę z ocenami ma się w niej znajdować :imię nazwisko ucznia ,przedmiot,ocena,za co ?(sprawdzian itp),klasa,nauczyciel .chodzi mi o to żeby móc łatwo odczytywać pod tym kątem oceny np chcę zobaczyć tylko oceny UCZNIA Jan kowalski z języka angielskiego z klasy 3c mam pewien pomysł jak to zrobić ale to by obciążało bazę ,potrzebuje tak podzielić bazę żeby zużyć jak naj mniej zapytań ,jakieś idee?
Go to the top of the page
+Quote Post
pedro84

Grupa: Nieautoryzowani

-----

Cytat(meron11 @ 6.07.2010, 22:23:17 ) *
robię dizennik internetowy acl mam zapisane bezpieczeństwo sesjii też tylko niemam pomysłu jak zrobić tabelę z ocenami ma się w niej znajdować :imię nazwisko ucznia ,przedmiot,ocena,za co ?(sprawdzian itp),klasa,nauczyciel .chodzi mi o to żeby móc łatwo odczytywać pod tym kątem oceny np chcę zobaczyć tylko oceny UCZNIA Jan kowalski z języka angielskiego z klasy 3c mam pewien pomysł jak to zrobić ale to by obciążało bazę ,potrzebuje tak podzielić bazę żeby zużyć jak naj mniej zapytań ,jakieś idee?

OCENY: id ucznia, id przedmiotu, data, ocena

Dane o uczniach i przedmiotach przechowywane w osobnych tabelach.

--------------------
Google knows the answer...
+Quote Post
meron11

Grupa: Zarejestrowani

-----

dane o uczniach już tabelkę mam bo jest do acl napisana winksmiley.jpg.Jeszcze do twojej tabeli dodamklasę i chyba ok będzie ,thx winksmiley.jpg

Ten post edytował meron11 6.07.2010, 21:32:30
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:54