![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak moge zapisać do tablicy wszystkie elementy (nazwy plików i folderów) które znajdują się w danym katalogu na danym serwerze, tak żeby następnie móc je w pętli wyswietlić :?:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[manual:d63fa6dc4e]opendir[/manual:d63fa6dc4e] [manual:d63fa6dc4e]readdir[/manual:d63fa6dc4e]
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc, ale wolałbym coś po polsku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trza sie angeliskiego uczyc
![]() ![]() Cytat opendir
(php 3, php 4 ) opendir -- open directory handle Description resource opendir ( string path) Returns a directory handle to be used in subsequent closedir(), readdir(), and rewinddir() calls. If path is not a valid directory or the directory can not be opened due to permission restrictions or filesystem errors, opendir() returns FALSE and generates a php error of level E_WARNING. You can suppress the error output of opendir() by prepending '@' to the front of the function name. Cytat *opendir* (*php* 3, *php* 4 ) *opendir* -- otwierać (otwarty; skłonny) przewodnik (dyrektywny; dyrektoria) uchwyt bogactwo Opisu *opendir* ( ścieżka sznurka ) Zwraca przewodnik (dyrektywny; dyrektoria) uchwyt być używany w następnym *closedir*(), *readdir*(), i *rewinddir*() dzwonki. Jeżeli ścieżka nie jest ważny (słuszny) przewodnik (dyrektoria) albo przewodnik (dyrektoria) nie może być otwierany dzięki ograniczeniom zezwolenia albo *filesystem* błędy, *opendir*() zwraca FAŁSZYWY (FAŁSZYWIE) i produkuje *php* błąd poziomu *E*_OSTRZEGAJĄCY (OSTRZEŻENIE; OSTRZEŻENIE). Wy możecie tłumić błąd produkcji *opendir*() przez przed'@' do front (przedni; na czele) imienia funkcji.
A tak na powaznie mam wrazenie, ze tego typu tematyka pojawia sie cyklicznie na forum.. :arrow: szukaj |
|
|
![]()
|
|
ucze się angielskiego, ale nie jestem jeszcze aż tak zaawansowany, żeby sobie to wszystko przetłumaczyć
![]() Szukałem na forum i ofszem znalazłem coś, ale tylko takie, że wyświetla elementy z katalogu z serwera na którym jest uruchomiony skrypt php :?, a mi chodzi o to, że wpisujesz adres ip serwera z którego ma być wyswietlona lista |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a mi chodzi o to, że wpisujesz adres ip serwera z którego ma być wyswietlona lista
przez ftp powinno sie dac takie cos wykonac (jesli znasz hasla / anonimowo)... troche bez sensu bylo by jesli kazdy moglby ogladac twoje pliki /foldery na serwerze www do woli przez opendir, readdir, etc. ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, ale mi nie chodzi o to żeby hasło omijało i wyświetlało, tylko że podajesz adres ip, login, hasło i dopiero wtedy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat tylko że podajesz adres ip, login, hasło i dopiero wtedy :)
czyli to wyglada na klienta ftp w php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat czyli to wyglada na klienta ftp w php
![]() No, coś w tym stylu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:23 |