![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem ze gdy uzupełnię wszystkie pola w formularz wyskakuje mi napis "Nie uzupełniono wszystkich pól" gdzie mogłem zrobić błąd Pozdrawiam dopiero się uczę
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo masz w If
Co oznacze że jeśli wypełnisz wszystkie pola zwraca TRUE, a tobie chodzi o odwrotny efekt I taka moja sugestia porównanie hasła z pierwszego i drugiego pola jest również potrzebne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniewaz ten komunikat pojawia sie gdy w bazie jest juz rekord o user_login=$_POST['login'], dokladnie chodzi o linijke 11 w kodzie. Wpisz inny login.
Masz tu dobry kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety jest kolejny problem z "Konto o tym loginie juz istnieje"
domyślam się że gdzieś jest błędny warunek ale nie mogę znaleźć gdzie. Mam jeszcze pytanie w jaki sposób mogę zabezpieczyć formularz, zablokować niektóre znaki albo coś innego.
Ten post edytował ghastblood 6.07.2010, 19:19:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy kazdym zapytaniu do bazy, musisz sie zabezpieczyc przed atakiem, musisz kazda zmienna wykorzystywana w zapytaniu przefiltrowac funkcja mysql_real_escape_string
a jesli zmienna musi miec wartosc liczbowa, calkowita, to uzywasz zamiast mysql_real_escape_string funkcji int_val(), np. lub Ten post edytował *OuTSideR* 7.07.2010, 09:37:52 |
|
|
![]()
|
|
A co z problemem ze sprawdzeniem czy dany login już istnieje gdzieś w warunki jest błąd. Ale mogę go znaleźć.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
tylko ten warunek zmien:
mniejsze od 1, poniewaz ten kod ma byc wykonany jesli nie znaleziono rekordu (czyli login nie istnieje), w przeciwnym wypadku (login istnieje) wyskakuje komunikat. I nie zapomnij zabezpieczyc tego zapytania funkcja ktora podalem we wczesniejszym poscie. Ten post edytował *OuTSideR* 7.07.2010, 13:42:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:50 |