![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy istnieje jakiś sposób że mam tablice w sesji: Cytat Array ( [1] => Array ( [towar] => komputer [cena] => 1300.27 [ile] => 2 ) [3] => Array ( [towar] => Monitor [cena] => 23 [ile] => 1 ) ) Zapisuje to do bazy w jednym polu a potem odczytuje do z bazy wklejam do sesji i normalnie jest to traktowane jako tablica. Normalne rozwiązanie typu zapisz i otwórz nie działa więc czy są to tego jakieś metody lub funkcje ? Ten post edytował oomaster 5.07.2010, 13:40:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czy wy ludzie jako reprezentanci organizmów inteligentnych zaczniecie kiedykolwiek używać manual?
serialize unserialize Własna implementacja sesji http://pl.php.net/manual/en/function.sessi...ave-handler.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieje że wiesz co to tablica superglobalna $_SESSION
![]() Wystarczy, że tablicę, którą nam podałeś potraktujesz serialize i wtedy możesz sobie ją trzymać w jednym polu w bazie. Odwrotnie robisz unserialize i przypisujesz do sesji. Mam nadzieję, że dasz sobie radę ![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 15:07 |