![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%)
|
Witam. Mam klase x a w niej zdefiniowaną stałą.
Nadaje wartość stałej
i coś jest nie tak. Mam pusŧą strone czyli wywala błąd ale ja mam coś z konfiguracją serwera i błędu nie widze. Mam w kodzie i to nie pomaga. Gdy nadam wartość innym sposobem to działa ale gdy chcę wyświetlić wartość stałej to mi nic nie pokazuje(nie wywala błędu bo inne rzeczy są). Jak to zreperować(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Po 1: stała to stała! Nie możesz zmieniać jej wartości, a ty najpierw deklarujesz ją jako NULL, a potem chcesz przypisać jej nową wartość.
Po 2: $x->STALA = "wartosc"; teoretycznie zadziała, ale nie przypisujesz wartości do stałej tylko do publicznej składowej, do której odwołujesz się potem $x->STALA. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
Nie można tak, kropka.
|
|
|
|
|
|
|
|
ale dlaczego nie można? Data podczas wczytania strony jest stała. Nie zmieni się za sekunde, godzine, 3 miesiące. Za każdym wczytaniem strony jest stała. Więc wg, mnie to powinno działać
|
|
|
|
|
|
|
No ale to jest błąd składniowy, nad czym tu medytować?
http://php.net/manual/en/language.oop5.constants.php Cytat The value must be a constant expression, not (for example) a variable, a property, a result of a mathematical operation, or a function call.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 17:30 |